Дръпни 14 нови парчета срещу 10 долара, помогни на Япония! с онлайн видео и снимки

Дръпни 14 нови парчета срещу 10 долара, помогни на Япония!

Linkin Park, Slash, Staind и други, заедно с неправителствената организация Music For Relief, ще участват в „Download to Donate for Japan“

Music For Relief работи заедно със Save the Children в помощ на пострадалите при природни бедствия

Нови, неиздавани песни на водещи изпълнители, като Linkin Park, (на снимката) Slash, Staind, Hoobastank, Angels & Airwaves, Sara Bareilles, B’z, Counting Crows, Flyleaf, Enrique Iglesias, Plain White T’s, The Red Jumpsuit Apparatus, Elliott Yamin и други, са събрани от неправителствената организация Music For Relief, в подкрепа на спешните мерки, които Save the Children предприе след бедствията в Япония.

На сайта www.downloadtodonate.org може да теглите песни от ексклузивния и бързо разрастващ се каталог, като с всяко сваляне дарявате минимум $10. Всички приходи ще бъдат превеждани на сметката на Save the Children до приключване на кампанията на 11 май.

„Народът на Япония – особено децата – ще се нуждаят от много седмици и дори месеци, за да се възстановят,” каза Mike Shinoda от Linkin Park, който е основател на Music For Relief.

„Горди сме да бъдем партньори на Save The Children, които имат десетилетия опит в помощ на децата и семействата, пострадали при бедствия.”

Tak Matsumoto и Koshi Ihaba от най-продаваната японска рок банда B’z казват: „Нашата страна се сблъсква с една от най-тежките възможни ситуации. Ние трябва да направим каквото е необходимо, за да възстановим домовете си. Ако музиката може да подкрепи хората в беда, то ние можем и трябва да помогнем.”

Save The Children работи в Япония от 25 години. В отговор на преките последици от бедствието, организацията създаде спешни екипи, които да определят нуждите на децата и техните семейства. Още повече, Save The Children организира детски кът в евакуационния център в Сендай, където са отседнали семействата, останали без дом. Този кът осигурява безопасно пространство, където децата да играят заедно, докато родителите работят по възстановяването на домовете. Още такива детски кътове ще бъдат построени в следващите дни.

„Децата винаги са най-уязвими”, казва Charles MacCormack, президент и CEO на Save The Children. „Благодарни сме, че партньорството с Music For Relief ще наблегне на непосредствените и постоянните нужди на пострадалите деца и семейства.”

Music For Relief създаде DOWNLOAD TO DONATE в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити от 12 януари 2010 година. DOWNLOAD TO DONATE V2.0 стартира една година след земетресението и досега е събрало над $270, 000.

Миналия месец Linkin Park участваха във виртуалната дискусия на високо равнище за Хаити във Facebook, организирана от ООН с участието на генералния секретар Ban Ki-Moon. Събитието обърна внимание на усилията по възстановяване след бедствието, а DOWNLOAD TO DONATE взе главна роля в дискусията.

Един от най-уникалните аспекти на DOWNLOAD TO DONATE: TSUNAMI RELIEF е идеята за общност. На www.downloadtodonate.org могат да се теглят песни, а феновете са призовани да популяризират програмата, като публикуват интернет адреса на личните си страници в социалната мрежа.

„Искаме всеки да направи дарение, но ако единственото, което можете да направите е да разпространите страницата, като публикувате DOWNLOAD TO DONATE във Facebook, Twitter, или другаде, така вие също помагате и това е страхотно.” казва Mike.

Повече за Music For Relief:

Music For Relief е неправителствена организация, основана от Linkin Park, чиято цел е да помага на жертви на природни бедствия. От основаването си през 2004 година, организацията е дарила над $3.9 милиона за жертви на подобни катастрофи в четири континента, като е помогнала при бедствието след цунамито в Индийския океан през 2004 година, ураганите Катрина и Рита, земетресението в Китай, епидемията от холера в Зимбабве и земетресението в Хаити – www.musicforrelief.org.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 март 2011 г.