Dow Jones Fall Fall Цел задейства разпродажба; Има 90% шанс да направите това на пазарно рали

На фона на слабите печалби и насоките от Cisco Systems, фючърсите на Dow Jones спаднаха умерено за една нощ със S&P 500 и Nasdaq Futures. Ралито на фондовия пазар се разпродаде рязко в сряда, мащабно Целта (Цифра) Приходите предизвикаха големи опасения за търговците на дребно, свързаните с тях сектори и по-широката икономика на фона на горещата инфлация и слабото търсене.
Х.Рязката разпродажба в сряда идва в началото на ключовите индекси На следващия ден Светещи груби сигнали за потвърждение на новото рали на фондовия пазар.

След затваряне, Cisco системи (CSCO) И Чилийска химическа и минна асоциация (SQM), или SQM, отчет за приходите. Печалбите на Cisco надхвърлят последната фискална година на третото тримесечие, но приходите паднаха, както и работата в мрежа Водеше по-малко от текущото Q4. Акциите на CSCO паднаха с 13% за една нощ. Arista Networks (Отстрани) И други свързани акции паднаха рязко.

Приходите от SQM все още са непосилни след няколко часа игра на компост и литий. Акциите на SQM поскъпнаха с 0,4% до 90,21 по време на редовната сесия в сряда Купете точка.

Видеоклипът, вграден в тази статия, анализира пазарните продажби и акциите на TGT в сряда, Нортроп Круман (НОК) И Broadcom (AVGO)

Лоша новина за търговците на дребно с целеви приходи

Целевите приходи паднаха 41%, много повече от очакваното. Търговецът на дребно обвини разходите за доставка и преминаването от потребителски телевизори и други предпочитани продукти. Целта е пределен натиск през текущата фискална година. Дойде ден по-късно Walmart (WMT) Посочени по-високи разходи за стоки, доставка и труд, пропуснати в EPS и по-малко насочени. По това време инвеститорите може да са мислили или да са разчитали на неволите на Walmart като компания, но резултатите на Target показаха много по-широк проблем.

Целевите акции паднаха с 25% до 161,61. Walmart падна с 6,8% след спад от 11,4% във вторник. И двете са много ниски след 2020 г.

Ако Walmart и Target се затрудняват в настоящия икономически климат, това може да не е добре за други дискаунтъри и търговци на дребно и широката публика.

Доларово дърво (DLTRТой падна с 14,4% след спад от 3,2% във вторник. Акциите на DLTR бяха добри, но паднаха под 50-дневното си дъно във вторник и паднаха до 200-дневното си дъно. Costco Търговия на едро (Разходи) Вече загуби повече от 12% след закръгляване на пробив и падане под ключовата пълзяща средна през последните седмици. Както дървото на долара, така и отчетът за акциите COST следващата седмица.

READ  Главният изпълнителен директор на Twitter каза, че двама лидери напускат, наемането им е спряно на фона на придобиването на Мъск

Купете най-доброто (BBY), което падна с 10,5% в началото на четвъртък до най-ниското си ниво от две години.

Автотранспортните компании, Tesla, Apple удариха акциите

Транспортни услуги на JP Hunt (JBHT) Продадени с 9%, спад от 10-седмичната си линия. Тъй като потребителското търсене отслабва, компаниите за превоз на камиони могат да видят по-слабо търсене и се борят да се справят с нарастващите цени на дизеловото гориво.

Акциите на Apple паднаха с 5,6% до 140,82, което е спад от шестмесечното дъно, тъй като разходите за предпочитания на потребителите, предупредени от Dow Jones Tech Titan. През последните няколко седмици производителят на iPhone Foxconn и Тайвански полупроводник (DSM), който произвежда чипове Apple (APL) И много други, предупредени за необходимостта от по-слаб смартфон. Акциите на AAPL са на път за осма поредна седмица.

Акциите на Tesla паднаха с 6,8% до 709,81, най-ниското ниво от август. Слабите потребителски предпочитания на теория биха могли да повлияят на търсенето на Tesla за електрически превозни средства от висок клас, цялостното производство на превозни средства е много ниско, а предлагането все още е ключов фактор. Тесла (DSLA) Проблемите с производството на завода в Шанхай и главният изпълнителен директор Илон Мъск са подложени на натиск, тъй като други високопрофилни развойни имена са в ход. Twitter (TWTR) История на придобиване. Акциите на Twitter паднаха с 3,8% до 36,85, два месеца надолу и под цената на придобиване на Мъск от 54,20 долара.

Освен това стартирането на индекса S&P 500 ESG от Tesla, често след корпоративни културни проблеми, провокира гневните туитове на Мъск.

Междувременно Националната администрация за безопасност на пътното движение на САЩ разследва дали автоматизиран пилот може да е участвал в катастрофата на Tesla Model S по-рано този месец. NHTSA разглежда десетки произшествия с участието на автоматизирани пилоти.


Тесла срещу BYD: Кой процъфтяващ електромобилен гигант е най-добре да купите?


Фючърсите на Dow Jones днес

Фючърсите на Dow Jones паднаха с 0,3%. Разумна стойност. Фючърсите на S&P 500 поевтиняват с 0,4%. Фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 0,6%. Акциите на Cisco Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq. Много мрежови и хардуерни запаси също загубиха позиции.

Цените на суровия петрол в САЩ паднаха.

Запомнете това действие за една нощ Фючърси на Dove На друго място няма нужда да го превеждате в следващата редовна реална търговия фондова борса Сесия.

READ  Директни съобщения: Удари в Черно море Украйна Нов пожарникар

Присъединете се към експертите на IBD, когато проучвате акции, които могат да работят на ралито на IBD Live Stock Market Rally


Рали на фондовия пазар

Скокът на фондовия пазар се понижи рязко в сряда.

Dow Jones Industrial Average падна с 3,6% в сряда Борсова търговия. Индексът S&P 500 се понижи с 4%. Комбинацията Nasdaq падна с 4,7%. Small-cap Russell 2000 даде 3,5%.

Американският суров петрол падна с 2,5% до $109,59 за барел от скромни печалби. Фючърсите за бензин паднаха с повече от 5%.

Доходността на 10-годишните държавни облигации намалява с 8 базисни пункта до 2,89%.

По средата Най-добрите ETFInnovator IBD 50 ETF (FFTY) Отслабна с 3,8%, докато Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (лодка) Загубени 3,9%. iShares Extended Technology-Software Industry ETF (ДДСДал 4%. WANEX Vectors Semiconductor EDF (SMHПадна с 4,8%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) Падна с 4,15% и Global X US Infrastructure Development ETF (Паваж3,6% отстъпиха. US Global Jets ETF (РЕТУСИ) Намалява с 3,4%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) Падна с 5,5%. Избор на енергия SPDR ETF (XLE) И финансова проверка SPDR ETF (XLFЗагубени 2,75%. Здравеопазване избран сектор SPDR финансиране (XLVПадна с 2,6%

SPDR S&P Retail ETF, който включва Target Stock и Walmart, е намалял с 8,3%, най-ниското ниво от декември 2020 г.

Представлява по-спекулативна история акции, ARK Innovation ETF (ARKKПадна с 4,4% и ARK Genomics ETF (ARKG) TSLA е холдинг № 1 от 4,7% от ETFs на Ark Invest.


Пет най-добри китайски акции за гледане сега


Анализ на пазарното рали

Когато вземете чисто нова кола, не очаквайте проблеми, когато карате много превозни средства. Но ако го направите, можете да ядете лимон. Във вторник ключовите индекси а На следващия денНовият фондов пазар потвърждава бума.

Но в сряда ключовите индекси паднаха, оставяйки вторник със силни печалби и други.

Нарастващите разходи за уязвими потребители и бизнес са тежка комбинация за търговците на дребно и производителите на предпочитани продукти. Тъй като потребителите харчат повече от две трети от американската икономика, рисковете от рязък спад в икономиката се увеличават, тъй като централната банка се стреми да намали инфлацията. Агресивното повишаване на лихвите на Фед може да причини силна болка. Но алтернативата, позволяваща на инфлацията да остане висока, очевидно се отразява и на търсенето.

Като изключим причините за продажбата, техническото действие е ясно. Не всеки На следващия ден Джобс, а действието в сряда беше груб сигнал.

READ  Dow пада с 400 пункта, пробива под 30 000 поради опасения, че Фед прекалява с борбата си с инфлацията

Ключовите индекси затвориха под дъното на FTD. Ерик Крул, съавтор на „The Lifecycle Trade“, казва, че когато ключовите кодове правят това, неговото изследване показва, че пазарното рали има 90% шанс в крайна сметка да се провали.

Противоречията в този случай може да са още по-лоши. Dow Jones и S&P 500 създадоха нови 52-седмични дъна в сряда, а Nasdaq не е далеч от това.

Въпреки това, пазарното рали ще продължи да е в сила, докато ключовите индекси не намалят началото на своето рали, в който случай вътрешнодневното дъно от 12 май. По-специално Dow Jones е близо до колапс. Друго ниво за S&P 500, заедно с Nasdaq, определено ще тласне бенчмарк индекса към мечи пазар.

Погледнете седмичната графика на основните кодове, трудно е да видите ралито. Dow, S&P 500 и Nasdaq са на път да удължат дългите седмични загуби.


Пазарно време с маркетинговата стратегия на ETF на IBD


Какво да правим сега

Разпродажбата в сряда е добре да видим бавни темпове в ралито на новопотвърдения фондов пазар. Това беше особено вярно при текущото пазарно рали, тъй като ключовите индекси и някои акции са под ключовата пълзяща средна.

Инвеститорите, които са закупили акции или ETF в FTD в сряда, трябва да увеличат обема или да излязат.

Продължете да работите по списъците си за наблюдение. Фокусирайте се върху акции със силна относителна сила. Но силната RS линия не е зелена светлина за закупуване на акции, особено на слаб пазар.

Продажбата на акции на DLTR в сряда – и след няколко седмици на Apple – показва колко добри са акциите, стига да са. Така че изчакайте до силен пазарен сигнал, за да купите акции и бъдете готови да излезете.

Според Голямата картина Всеки ден посоката на пазара и водещите акции и сектори трябва да бъдат последователни.

Следвайте Ед Карсън в Twitter @IBD_ECarson За актуализации на фондовия пазар и други.

Може да харесате още:

Защо този инструмент за IBD го прави лесно சீர்гл За топ акции

Вземете следващата голяма печалба акции с Market Smith

Искате ли да постигнете бърза печалба и да избегнете големи загуби? Опитайте SwingTrader

Купете и вижте най-добрите акции за растеж

IBD Digital: Отворете първокласните списъци с акции, инструменти и анализи на IBD днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.