Dow Jones се връща към Фед Hopes; Акциите на Twitter скочиха рязко, след като Илон Мъск от Tesla ги подари

Фючърсите на Dow Jones паднаха леко през нощта, заедно с фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq. Опитите за рали на фондовия пазар продължиха във вторник, тъй като доходността на държавните облигации и доларът отстъпиха на фона на надеждите, че Федералният резерв може да забави повишаването на лихвите. Акциите на TWTR се повишиха, след като изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск се съгласи да пристъпи с 44 милиарда долара Twitter (TWTR) Придобиване.
хОсновните индекси се движат нагоре, но все още не са си възвърнали ключовите нива или са потвърдили нов опит за рали.

мегакапачки Ябълка (AAPL), Microsoft (MSFT), Google Родители писма (Google) и Amazon.com (AMZN) всички бяха силни попадения. Но само акциите на Microsoft завършиха над 21-дневната си плъзгаща се средна стойност.

Водещите фондови пазари показват положителни действия. Arista Networks (Отстрани), Подчертайте енергията (ENPH), Заплата (PCTY), В полупроводник (Ан) и Devon Energy (TVN) всички са преждевременни или наближаващи Купете точки. Ако ралито на пазара продължи да набира скорост, тези акции трябва да могат да се представят. Всеки има Линии на относителна якост На или близо до максимума.

Скоростни акции IBD класация Списък за наблюдение и акциите на IBD за деня във вторник. Microsoft и Google имат акции IBD дългосрочни лидери списък. Дялове имат Enphase, ON Semiconductor и TVN Списък IBD 50. ENPH акции, Onesemi и Arista Networks IBD Big Cap 20.

Видео, вградено в тази статия, подчертава пазарното действие във вторник и анализира акциите на PCTY, полупроводниците и Неврокринни бионауки (NBIX)

Илон Мъск казва, че ще продължи напред със сделката с Twitter

Мъск се съгласи да продължи Сделка за $44 милиарда, $54,20 на акция в Twitter. Адвокатите на Мъск и Twitter се срещнаха във вторник вечерта в извънредно изслушване в съда на Делауеър, за да обсъдят как да гарантират приключване на сделката.

Сагата Musk-Twitter все още не е приключила. Twitter не се съгласи с последните условия на Мъск, които не предлагат реални гаранции, че той ще иска да изпълни крайния срок. Все пак Мъск може официално да притежава сайта на социалните медии след броени дни.

Тъй като тестът Musk-Twitter трябва да започне на 17 октомври, главният изпълнителен директор на Tesla най-вероятно ще се провали.

Акциите на Twitter, които бяха изключени през по-голямата част от сесията, се повишиха с 22% до 52, докато Мъск мигаше. Въпреки че акциите на TWTR се търгуват под цената на придобиване от $54,20, те надминаха компанията майка Facebook. Мета платформи (Мета) и Щракване (Щракам) през последните месеци.

Акциите на Twitter паднаха при активна търговия след работното време.

Тесла (D.S.L.A) се повиши с 2,9% до 249,44, отстъпвайки от дневен връх от 256,89 след скорошното съобщение на Musk-Twitter. Инвеститорите може да се чудят дали Мъск ще продаде акции на TSLA, за да плати сделката с Twitter, въпреки че той вече е продал акции със сделката с Twitter. В по-дългосрочен план инвеститорите в акции на Tesla може да се страхуват, че фокусът на Мъск ще се отклони допълнително от компанията за електромобили, тъй като той добавя Twitter към своето портфолио от компании. Въпреки това, инвеститорите в TSLA може да се радват, че са имали партньор за придобиване на Musk-Twitter в миналото.

READ  USMND се изправи срещу Англия на Световното първенство

Tesla Vs. BYD: Кой EV гигант е най-добрата покупка?


Фючърси на Dow Jones днес

Фючърсите на Dow Jones паднаха с 0,3%. справедлива стойност. Фючърсите на S&P 500 се понижиха с 0,3%. Фючърсите на Nasdaq 100 паднаха с 0,2%.

Не забравяйте, че това е операция за една нощ Фючърси на Dow Следващата рутина другаде не се превръща непременно в действителна търговия фондова борса сесия.


Присъединете се към експертите на IBD, докато те разглеждат акции, които биха могли да бъдат за рали на фондовия пазар на IBD Live


Рали на фондовия пазар

Печалбите на фондовия пазар последваха печалбите от понеделник със силни печалби във вторник, въпреки че основните индекси се оттеглиха до върхове в рамките на деня.

Централната банка на Австралия повиши лихвите за шести пореден месец, но неочаквано само с 25 базисни пункта. Bank of England продължи да купува облигации миналата седмица, тъй като бюджетът на новото британско правителство повиши лирата и дълга на Обединеното кралство.

Усилията за рали набраха скорост в 10 сутринта ET, след като докладът JOLTS показа, че работните места рязко са намалели през август. Председателят на Фед Джером Пауъл специално отбеляза, че перспективите за работа са много високи. Въпреки че броят на отварянията и изходите е все още висок, тенденцията е положителна за централната банка. В петък Министерството на труда ще освободи Доклад за работата през септември.

Индустриалният индекс Dow Jones се покачи с 2,8% във вторник Борсова търговия. Индексът S&P 500 се повиши с 3,1%. Композитният индекс Nasdaq се покачи с 3,3%. Russell 2000 с малка капитализация нарасна с близо 4%.

Акциите на Apple се покачиха с 2,6%, докато акциите на Microsoft поскъпнаха с 3,4%. И двамата са членове на Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq. Акциите на Google се покачиха с 3%, а на Amazon с 4,5%. Всичко добавено към солидните печалби в понеделник, но е необходима много ремонтна работа.

Цените на суровия петрол в САЩ се покачиха с 3,5% до 86,52 долара за барел. ОПЕК+ се среща в сряда с доклади, че картелът може да намали добива с 1 до 2 милиона барела на ден.

Фючърсите на бензина се покачиха с 6,8%, сигнализирайки за по-нататъшно увеличение на пазара. Фючърсите на природния газ се повишиха с 5,7%.

READ  Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион са предимно разнопосочни, заради съкращенията на доставките от ОПЕК+

Доходността на 10-годишните съкровищни ​​облигации падна с 3 базисни пункта до 3,62% след спад от 15 базисни пункта в понеделник. За втори пореден ден 10-годишната доходност намери подкрепа на нарастващата си 21-дневна линия.

ETF

по средата Най-добрите ETFInnovator IBD 50 ETF (FFTY) спечели 3,4%. iShares Expanded Technology-Software Sector ETF (ДДС) се покачиха с 3,8%, акциите на MSFT имат голям IGV. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) нарасна с 4,3%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) нарасна с 3,8%. US Global Jets ETF (СТРУИ) нарасна със 7,1%. Energy Select SPDR ETF (XLE) добави 4,3%. SPDR фонд за избран сектор на здравеопазването (XLV) взе 2,3%.

Отразявайки по-спекулативните акции на историята, ARK Innovation ETF (ARKK) и ARK Genomics ETF (ARKG) и двете се покачиха със 7,6%. Акциите на Tesla са ключов играч в портфолиото от ETF на Arc Invest.


Петте най-добри китайски акции, които да гледате сега


Акции в близост до точки за покупка

Акциите на ANET се покачиха с 4,3% до 120,81, възстановявайки своите 200-дневни и 50-дневни линии, макар и при по-малък обем. Решително движение над 50-дневната линия би прекъснало кратък спад. Акциите на Arista се консолидират в много дълга база при точката на купуване от 132,97.

Акциите на ENPH се покачиха с 0,6% до 288,55, но отстъпиха от 297,67 в рамките на деня. В своя пик акциите на Enphase възвърнаха своите 50-дневни и 21-дневни линии и пробиха малък низходящ тренд.

Акциите на PCTY се повишиха с 3,55% до 252,33, силен отскок от 50-дневната линия. Акциите на Paylocity са точно на входа на линията на тренда, движейки се над връхната точка от 28 септември от 253,26 като възможна специфична задействаща точка. Производителят на софтуер за човешки ресурси се консолидира с 276,98 точки за покупка Анализ на MarketSmith.

Акциите се повишиха с 6,4% до 68,92, възстановявайки 50-дневната си линия, въпреки че търговията беше под средното ниво. Малко по-силен, OneSemi може да изчисти тренд линия в нова консолидация до предишна, по-дълбока база.

Акциите на DVN се покачиха с 5,7% до 69,07 Основа за чаша с дръжка и 75.37 точка за покупка. Акциите на Devon се изкачват до тренд линия в границата.


IBD Digital: Отворете първокласните списъци с акции, инструменти и анализ на IBD днес


Анализ на пазарното рали

Усилията за рали на фондовия пазар продължиха да набират скорост, като основните средни стойности отбелязаха втори силни печалби. Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq composite се покачиха над своите 10-дневни пълзящи средни и се доближиха до своите 21-дневни линии. Russell 2000 с малка капитализация продължи да води и направи 21-дневно възстановяване.

Всички индекси все още трябва да извървят път, за да достигнат низходящите си 50-дневни и 200-дневни пълзящи средни, като върховете от средата на август са друга ключова зона на съпротива.

READ  Още хора бягат от украинския Херсон, докато руските окупатори подновяват предупрежденията

Megacaps като акциите на Apple изпълняват ролята си тази седмица, но все още трябва да извървят дълъг път.

Въпреки това, водещите акции се представят по-добре от основните индекси, като много акции излизат, осветявайки първоначалните влизания или се придвижват в позиция за потенциални влизания.

Това беше причината за бума на фондовия пазар. Спадът в доходността на държавните облигации и доларът очевидно помогнаха за стимулиране на печалбите на акциите тази седмица. Но ако доходността и зелените пари възобновят възхода си, ралито на пазара може бързо да отслабне.

Пазарите продължават да повишават цените при четвърто увеличение от 75 базисни пункта през ноември и движение от половин пункт през декември, докато акциите се повишиха с надеждата, че Фед ще забави темпото на повишаване на лихвите.

Фондовите пазари Dow, S&P 500 и Nasdaq имаха своя втори ден на рали във вторник. А Ден след ден Може да дойде този уикенд, за да потвърди нов възходящ тренд.

Някои може да възразят, че Russell 2000 и S&P MidCap 400 организираха „последващи дни“ във вторник. Това е положителен знак, но не води до промяна в пазарната посока. Защо? FTD, които не включват Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq, имат по-нисък процент на успех.

Потвърденото пазарно рали може само да отбележи началото на дългосрочно рали срещу търгуемо, мечи пазарно рали. 50-дневните и 200-дневните линии ще бъдат ключови нива за гледане след FTD.


Отчитайте времето на пазара с пазарната стратегия на ETF на IBD


Какво да правим сега

Усилията за рали на фондовия пазар набират скорост, като няколко лидери мигат сигнали за покупка. Инвеститорите могат да заемат някои форуърдни позиции в определени акции или широк пазар на ETF. Но всеки, който скача рано, трябва да е готов да излезе бързо, ако пазарът се възстанови.

Няма нищо лошо в това да сте почти или изцяло в брой.

Но това определено е време да поработите върху списъците си за наблюдение и да обърнете повече внимание на пазара. Потърсете акции, които се представят или почти така.

Според Голяма картина Всеки ден трябва да е в синхрон с посоката на пазара и водещите акции и сектори.

Следвайте Ед Карсън в Twitter @IBD_ECarson За актуализации на борсата и др.

Може да харесате още:

Преглеждайте списъци със запаси на IBD и получавайте оценки за успешно/неуспешно за всички ваши акции с IBD Digital

Искате да избегнете бързи печалби и големи загуби? Опитайте SwingTrader

Най-добрите нарастващи акции за закупуване и гледане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.