Dow се повиши с повече от 300 пункта, за да се възстанови от най-ниското си ниво от 2020 г

Акциите се повишиха във вторник, след като Dow Jones Industrial Average и S&P 500 отскочиха от най-ниските си затваряния от почти две години.

Dow напредна с 320 пункта, или 1,1%. S&P 500 се покачи с 1,3%, а Nasdaq composite се покачи с 1,7%.

Доходността на държавните облигации също се понижи от върховете си, добавяйки към настроението. Референтната 10-годишна доходност падна с близо 5 базисни пункта до 3,823%.

Британският паунд се повиши, след като падна до рекордно ниско ниво спрямо долара по-рано през седмицата. Стерлингът се търгуваше с 1% по-високо до $1,087 за долар, след като достигна исторически връх от $1,0382.

Президентът на Федералния резерв на Чикаго Чарлз Еванс Усещаше някакъв страх Това е в контраст със служители на централната банка, които наскоро настояваха за по-твърда позиция срещу нарастващите цени, за това, че централната банка повишава лихвите твърде бързо, за да се бори с инфлацията.

Преместването идва по-късно Акциите губят пет последователни дни, S&P 500 приключи на най-ниското си ниво от 2020 г. Dow падна с повече от 300 пункта в понеделник, поставяйки го в мечи пазар, след като падна с над 20% от рекордния си връх. Средната стойност за 30 акции също отбеляза най-ниското си затваряне от края на 2020 г.

Разпродажбите на техническите индикатори са исторически. Според Bespoke Investment Group 10-дневната предна линия на спад за S&P 500 е на най-ниското си ниво, което означава, че обхватът на пазара е най-лош от поне 32 години.

„Много техници, много пазарни прогнозисти се движим към нива, които като цяло показват къде пазарът започва да достига дъно“, каза Кийт Бюканън, старши портфолио мениджър в Globalt Investments.

READ  Третият тест на мегаракетата на НАСА се провали поради изтичане на водород

„Моята гледна точка е, че участниците започват да се ровят около касапницата, ако щете, от последните няколко седмици, опитвайки се да идентифицират моментите, когато пазарите са избухнали или са ангажирани с максимален песимизъм.“ — добави Бюканън.

Потребителските дискреционни и информационни технологии бяха сред най-добре представилите се сектори по време на сутрешната търговия във вторник.

Потребителската дискреция се повиши с 1,6%, докато акциите на круизните компании се повишиха след новината, че Канада ще облекчи ограниченията за пътуване с Covid-19. Royal Caribbean Group нарасна с 6,1%, а Norwegian Cruise Line Holdings нарасна с 4,9%.

Акциите на ИТ се повишиха с 1,3%, подпомогнати от соларните акции Enphase Energy и компанията за чипове Nvidia, които се покачиха съответно с 5,3% и 3,3%.

Последният кръг от продажби изглежда има няколко катализатора, включително агресивен Федерален резерв и повишаващи се лихвени проценти. Понеделник, Британският паунд падна до рекордно ниско ниво Спрямо долара това разтревожи инвеститорите от двете страни на Атлантика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.