Dow преминава 100 пункта, докато Уолстрийт изглежда да прекъсне 3-седмичния спад

Американските акции се повишиха след активна търговска сесия в петък, след като търговците разгледаха последните коментари на председателя на Федералния резерв Джеръм Пауъл относно инфлацията.

Индустриалният индекс Dow Jones се покачи с 230 пункта, или 0,72%. S&P 500 и Nasdaq Composite се покачиха съответно с 0,84% и 1,15%.

Акции Идентификация на документа Електронните договори се покачиха с повече от 17% в разширената търговия, след като компанията отчете ръст на печалбите. Компанията публикува прогнозата си за печалбата за третото тримесечие, която надхвърли очакванията.

Индустриалният индекс Dow Jones се повиши със 193 пункта, или 0,61%, по време на редовната сесия в четвъртък – завършвайки нагоре след редуване на печалби и загуби през целия ден. S&P 500 се покачи с 0,66%, а Nasdaq Composite напредна с 0,60%.

Тези печалби поставят и трите основни средни стойности на скорост, за да спрат три поредни седмици на загуби. До четвъртък Dow се повиши с 1,45%. Междувременно S&P 500 е нагоре с 2,09%, а Nasdaq composite е нагоре с 1,99%.

Напоследък акциите бяха нестабилни, след като председателят на Фед повтори, че е „силно ангажиран“ с намаляването на инфлацията, тъй като очакванията за повишение от 0,75 процентни пункта този месец на Уолстрийт се повишиха.

„Мисля, че хората силно подценяват това, което Фед ще направи, за да се бори с инфлацията“, каза Ричард Бърнстейн, главен изпълнителен директор на Richard Bernstein Advisors, в четвъртък в „Closing Bell: Overtime“ на CNBC.

„Невероятно иронично е, че инвеститорите обмислят фокуса на централната банка, когато действителният процент на фондовете на Фед е толкова отрицателен, колкото е бил в историята. Така че Фед все още не се бори с инфлацията с цялото си сърце. Ние нямаме положителна реалност. .. Трудно е да се спори, че скоро трябва да бъдем силно оптимистични.“ добави той.

READ  Сиксъри, хвърлени от Раптърс за победата 131-111 в мач 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.