Dow пада с повече от 500 пункта, Nasdaq пада с 3%, докато Apple се срива

Акциите паднаха в четвъртък, изтривайки печалбите от предишната сесия, тъй като спадът на акциите на Apple натежава върху основните средни стойности.

Dow Jones Industrial Average се понижи с 603 пункта, или 2,03%. S&P 500 и Nasdaq Composite паднаха съответно с 2,59% и 3,29%.

Акциите на Apple паднаха с повече от 4% след Bank of America Понижи оценката на технологичните акции от покупка до неутралнаи понижи ценовата си цел за производителя на iPhone, позовавайки се на слабо потребителско търсене.

„Когато достигнете това ниво на концентрация, ще имате по-нестабилни индекси“, каза Робърт Кантуел, портфолио мениджър в Upholdings. „Apple иска да мислите, че това е макро проблем, а не проблем с продуктовия цикъл. Но всъщност те се занимават и с двата в момента.“

По-силен от очакваното доклад за молбите за помощи при безработица не помогна на настроението, като Федералният резерв вероятно ще продължи агресивното повишаване на лихвите, за да се бори с инфлацията, което вероятно ще навреди на пазара на труда.

Доходността на 10-годишните държавни облигации на САЩ се върна към търговията на около 3,79%. Ден по-рано той отчете за кратко 4%, най-големият си еднодневен спад от 2020 г.

Движенията последваха по-широкото покачване на акциите в сряда, казаха от банката Обединеното кралство заяви, че ще купи облигации в опит да помогне за стабилизиране на своите финансови пазари и провисването на британския паунд. Стърлинг се поклони Рекордно ниско ниво спрямо щатския долар В последните дни.

Той отбеляза рязка промяна от агресивната кампания за затягане на много глобални централни банки за справяне с нарастващата инфлация.

READ  TCU срещу Щат Канзас, Джорджия срещу. LSU и др

Dow се покачи с повече от 500 пункта, или 1,9%, в сряда, докато S&P 500 се повиши с близо 2%, след като удари Ново ниско ниво на мечия пазар Във вторник. И двата индекса отбелязаха шестдневни загуби.

„За по-устойчиво рали инвеститорите ще трябва да видят солидни доказателства, че инфлацията е под контрол, позволявайки на централните банки да станат по-малко ястребови“, пише Марк Хефел от UBS в бележка от четвъртък.

Ралито в сряда постави основните средни стойности в темпото за една губеща седмица и най-лошия месец от юни. Композитният индекс Nasdaq водеше месечните загуби с около 8,4%, докато Dow и S&P бяха с по-бавно темпо от съответно 7% и 7,5%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.