Дони и Нети и приятели с концерт срещу анорексията

Популярни изпълнители ще участват в концерт посветен на анорексията

Инициативи превръщат ноември в месец на борба с анорексията

OBC Bulgaria и ТК „Идея.БГ“ организират благотворителен концерт, средствата от който ще послужат за лечение на болните от анорексия. На 19 ноември (понеделник), от 19 часа, в театър „София“ ще участват редица изпълнители, сред които Дони и Нети, Орлин Горанов, Хилда Казасян, Красимир Аврамов, Михаил Белчев, дует „Иво и Дебора“ и много други. Трупата на Нешка Робева ще изпълни специална композиция посветена на заболяването, от което страдат между 150 и 200 хиляди млади българки.

Концертът, който е под надслов „Чуй ме любов” има за цел да информира обществото и да помогне на младите да осъзнаят вредите от целенасоченото гладуване. Музикалното събитие е под патронажа на Явора Стоилова. Тя наскоро загуби единствената си дъщеря Василия, потомка на българските класици в поезията и рисуването – Пейо Яворов и Васил Стоилов. Художничката не можа да пребори тежкото заболяване, с което водеше борба повече от 15 години. Като състрадателна майка Явора посвещава остатъка от живота си на единствената цел да помага на други млади хора в борбата с коварната болест.

В тази връзка, отново през ноември, в болница „Токуда“, се открива първото у нас специализирано отделение за болни от анорексия, което ще носи името „Василия“. Подготвя се и изложба посветена на болестта.

Билети за благотворителния концерт може да закупите на касите на театър „София“. Те са на цена от 15 лв.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2012 г.