„Добро утро с БНТ2“ – полезен сутрешен блок БЕЗ политика! с онлайн видео и снимки

„Добро утро с БНТ2“ – полезен сутрешен блок БЕЗ политика!

На 19 юли, на специално събитие БНТ2 представи най-новата си сутрешна програма „Добро утро с БНТ2”. Директорът на дирекция „БНТ Свят и региони” – Екатерина Генова презентира продукцията и водещите на сутрешните блокове в регионалните телевизионни центрове на БНТ2 – Йона Мавревска от Благоевград, Калчо Петков от Русе, Силвия Благоева от Варна и Камен Коларов, изпълнителен продуцент на сутрешния блок в Пловдив.

Всяка сутрин от 09.00 до 10.00 ч. сутрешният блок се излъчва на живо от един от четирите телевизионните центрове в страната. Водещите на блоковете споделиха как избират темите, гостите и събитията, които са важни за местната аудитория.

„Макар да са обединени от обща концепция, всеки един от регионалните сутрешни блокове има свой собствен стил. Най хубавото е, че в тях няма политика, което е уникално”, сподели Екатерина Генова.

Запазена марка на „Добро утро с БНТ2” в Пловдив са артистичните етюди и превъплъщения на водещия Мишо Гръблев.

Сутрешният блок в Русе залага на преки включвания от нестандартни места в града и на технически теми.

Благоевград – на любопитните теми и практичните съвети към зрителите.  По време на събитието водещата Йона Мавревска показа и бижутата, направени от цип в последното за сезона предаване.

Варненският сутрешен блок залага на морските теми и репортажи, както и на важни кампании. В студиото винаги има професионален фотограф, който запечатва най- забавните моменти от предаването. Най-добрите снимки зрителите ще видят на специална изложба по случай 40-годишнината на РТВЦ Варна. След последната инициатива на сутрешния блок от варненския плаж зрителите подкрепиха със своите дарения лечението на Мариан от Враца, който се нуждае от спешна бъбречна трансплантация.

На събитието бе представена и уникалната технология на излъчване в реално време на картина от уеб камери, в рамките на първата част на сутрешния блок от 07.30 до 09.00 ч., която запознава зрителите с пътната обстановка, интензивността на движението и състоянието на околната среда в градовете. Това се случва за първи път в програмна схема на телевизия като цяло – сутрешен блок без водещ, излъчващ картина от града в реално време.

За да бъде още по-близо до своите зрители и техните проблеми в столицата, тази сутрин екипът на сутрешния блок стартира нова инициатива. Той излезе извън студиото на телевизията за първи път, за да се доближи до проблемите на хората в големия град. В преки включвания репортерите на „Добро утро с БНТ2” потърсиха коментарите на столичани за трафика и проблемите им в големия град на три локации в София.

Пред метростанцията на Софийския университет гражданите се информираха за свободните wi-fi интернет зони в града. Пред метростанцията на стадион „Васил Левски” и ВМА екипът потърси мнението на минувачите за задръстванията.

По време на инициативата тази сутрин екипът на „Добро с БНТ2” раздаде справочник с важна информация за всеки жител на столицата – спешни телефонни номера, телефони при аварии, денонощна медицинска помощ, свободни wi-fi зони и др.

За да е винаги близо до зрителите си Сутрешният блок на БНТ2 има и специален телефон. На директната телефонна линия в София 02/ 814 24 74  столичани могат да подават своите сигнали за нередностите в града.

Бъдете информирани със сутрешния блок на БНТ2!

 

Водещите на „Добро утро с БНТ2” – визитки

 

Калчо Петков е водещ на сутрешния блок „Добро утро с БНТ2” – Русе. Роден е в Бургас и е завършил ВТУ „Ангел Кънчев“ със специалност „Технология и организация на автомобилния транспорт“. Още като студент започва да се занимава с журналистика. Първите му стъпки са в русенския вестник „Утро“. Междувременно играе в студентския театър „Пирон“ и в Драматичен театър „Сава Огнянов“- Русе . Тогава разбира, че транспортът няма да загуби много от неговото отсъствие и записва следдипломна квалификация по журналистика. Явява се на конкурс в Националната телевизия и през 1994 г. започва като репортер. Работи за новинарските емисии, както и за предаването „Добър Ви ден“, където е репортер и водещ. Автор е на телевизионната игра „Реши кръстословицата“, която дълги години е едно от най-популярните предавания на регионална програма „Север“.

За кратко се занимава и с реклама, като прави рекламни филми и видео спотове. Със стартирането на новинарската емисия  „България днес“ и новия канал БНТ 2 отново решава, че репортерството за него е начин да покаже на зрителите всичко, което се случва около нас.

 

Силвия Благоева е водеща на варненския сутрешен блок  „Добро утро с БНТ 2“ от април тази година. Професионалния си опит натрупва в частни регионални телевизии, а от септември 2011 г. става част от екипа на БНТ2 във Варна. Всяка сряда зрителите на „Добро утро с БНТ 2“ получават от нея интересни и практични предложения – как да освежат старите си мебели, с какви сладки изкушения да почерпят гостите си или как да превърнат терасата си в лятна градина. Студиото във Варна винаги е оживено от участието на интересни гости и техните деца.

През годините Силвия Благоева е получавала редица награди за работата си: „Блестящият Ибис“ – за най-добър млад журналист на Варненския свободен университет, „Черноризец Храбър“ – за авторство на филма „Градините на Фердинанд“ и  награда за най-добър репортаж за изложението „Произведено в България“.

 

Мишо Гръблев е водещ на „Добро утро с БНТ2” от Пловдив. Той е  журналист от Радио Пловдив- БНР с повече от дванайсет години професионален стаж. Водещ е на развлекателни и нощни предавания в програмите на БНР – Хоризонт, Христо Ботев и Радио Пловдив.

На 19.04.2012г. Мишо Гръблев влиза за първи път в телевизионен ефир като водещ, а дебютът му съвпада с началото на новия сутрешен блок на БНТ2 – „Добро утро с БНТ2”.

От водещия зрителите научават практични съвети за обзавеждане на дома, здравословен начин на живот, спорт, мода и дори как да си намерят лесно мечтаната нова работа. На Мишо често му се налага да влиза в различни роли  – от случаен „български мачо“ в дискотека, до „разсеян студент“ на изпит. Извън ефир обича да казва, че „хубавото предаване трябва да има страхотно начало и невероятен финал!“. За новия сезон обещава на зрителите да го видят в ново амплоа, но не издава подробности.

Извън журналистиката Мишо Гръблев се занимава с проблемите на образованието. Създател е на Български образователен портал. А проектът „Онлайн училище – obrazovanieto.com“ печели първа награда на конкурса „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2009г. Пловдивската аудитория го познава и като водещ на множество събития и концерти, провеждани в града на тепетата.

 

Йона Мавревска е водещата на „Добро утро с БНТ2” от  Благоевград. Завършва езикова гимназия с мечтата да продължи в полицейската академия в Симеоново. Малшанс на изпита по физическа подготовка прекършва мечтата й да облече полицейската униформа. Записва право в Югозападния университет, но още на втората седмица след приема е увлечена от магията телевизия. Телевизионната й кариера започва случайно в регионална телевизия през есента на 2001-ва г. През 2004 г. заминава за Австрия, където учи Международно право и междувременно е стажант в студио за изработка на телевизионни продукции. За седемгодишната си практика в телевизията Йона преминава през длъжностите репортер, редактор, водещ и автор на публицистични предавания. Автор е   на първия  информационен сайт в региона. През последните две години се занимава с политически PR, организира рекламни и информационни кампании. Поканата за водещ на „Добро утро с БНТ 2” я връща „в кожата й”. Телевизията за Йона е магия. –  „Няма нищо по-силно от комуникацията със зрителите чрез камерата, от непринудения разговор и адреналинът да си готов за импровизация и „промяна в плана” във всеки един момент”.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 юли 2012 г.