„Добре дошли в парадайз“ и още премиери по БГТВ

Акценти от филмовата програма на БГТВ за седмицата 3 – 9 май

Телевизията се излъчва на живо на адрес: bgtv-tv.com

ДОБРЕ ДОШЛИ В ПАРАДАЙЗ
Излъчване: понеделник (03.05) от  23:00ч.

В тази вдъхновяваща история, проповедничката Деби Ларами и синът й Хейдън са изпратени от църквата в големия град в малкото градче Парадайс, където откриват отчуждени и отчаяни хора, обърнали гръб дори на най-близките си съседи. Деби започва да създава своята представа за обединение, като прегръща всички, дори отритнатите и бедните, а булото на безразличието се вдига от града. Но когато църквата избухва в пламъци, хората са на път да изгубят крехката вяра в себе си. Деби трябва да ги обедини около себе си и да им покаже, че за вярата са важни хората, а не сградата за неделната литургия. Със смирение, любезност и добро сърце, тя успява да доведе свежия бриз на състраданието над обезверения Парадайс…

СВЕТЦИ И ВОЙНИЦИ”
Излъчване: вторник (04.05) от 23:00ч.

Декември 1944г. Хитлер подема светкавична война срещу Белгия, нахлувайки в територията й през вековни гори. Ефрейтор Нейтън Гриър и приятелят му сержант Гордън Гарденсън се оказват пленници заедно с над сто други американски войници. Обхванати от паника и объркване, германските войници откриват огън по американските затворници.  Нейтън, Гордън и шепа други войници успяват да избягат и се скриват в близката гора. Останали без оръжие и храна, те се опитват да намерят пътя обратно към окупираната от съюзниците територия. Филмът е базиран на историческото събитие, известно като „Malmedy Massacre.“

НЕИЗКАЗАНА ЛЮБОВ“
Излъчване: сряда (05.05) от 23:00ч.

Закътано в хълмиста провинциална област на страната живее Кристин (Eva Herzigova), красива млада жена, която опитва да се върне към живота си след трагичното удавяне на малката си дъщеря. Нещастие, което не й дава покой, изпълва я с чувство за вина и самотата.
Заобиколена с предизвикателствата от всички страни, включително и грижата за западащата семейна ферма, буйните посещения на ексцентричната си майка Маги и дивият й латино приятел Кармен.
Живота на Кристин се преобръща при появата на двама непознати – баща и син, тръгнали на път, за да изградят отново живота си. Заедно с Кристин, те изграждат приятелство без бариери,което им позволява да живеят и обичат отново.

МАЛКИ ЧУДЕСА”
Излъчване: четвъртък (06.05) от 13:30ч.

Затрогваща история за 12 годишно момче и неговото интелектуално любопитство, което го кара да се бори с живота и трудностите в него. Той намира утеха в приятелството си с учителя по пиано, приятен стар мъдрец,който го окуражава да продължи борбата си в очакване чудото да се случи.

“НАЙ–ГОЛЕМИЯТ ПОДАРЪК”
Излъчване: четвъртък (06.05) от 23:00ч.

Животът е това, което изживяваш….. а не това, как го прекарваш.

Когато баснословно богатия дядо на Джейсън Стивън умира, той оставя странно наследство. Завещава 12 задачи, 12 подаръка, които Джейсън трябва да свърши, за да получи богатството.

ТАЙНАТА НА ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА
Излъчване: петък (07.05) от 13:00 ч.

В тази иновативна версия на световната Коледна класика „Тайната на Орехотрошачката“ се разказва за вълшебното пътуване на 12-годишната Клара в една Бъдни вечер да открие баща си, пленен в лагер през Втората световна война. Заедно с майка си и двамата си братя, те копнеят за новина от него, която идва от необичаен вестител – мистериозният странник Дроселмайер, който се сприятелява с Клара и я окуражава да вярва в чудеса…

„СЕМЕЙСТВО ЗА КОЛЕДА“
Излъчване: петък (07.05) от 23:00 ч.

Егоистичен мошенник трябва да докаже, че може да е отговорно- семеен човек, за да наследи имението на чичо си. И докато се опитва да наложи „новото” си семейство, той разбира, че всъщност много би искал да има истинско семейство.

„БЕЛЕЖКАТА”
Излъчване: събота (08.05) от 19:40ч.

Джини Франсис е в ролята на Пейтън Макгрудър, автор на статии по обществени въпроси, чийто редактор я предупреждава да направи статиите си по-четими, за да не загуби работата си. Обезсърчена, тя намира единствена утеха в дългогодишния си колега Кинг Денвил (Тед Макгини), с когото флиртува, но запазва само колегиални взаимоотношения.  Когато ужасяваща самолетна катастрофа убива всички на борда съвсем близо до офиса на вестника й, Пейтън се натъква на парче хартия с набързо написано, прочувствено послание на един от пътниците до детето му. Вдъхновена от тези предсмъртни думи, тя решава да открие получателя и да му ги даде вместо коледен подарък. Описвайки пътешествието в своята колона във вестника, Пейтън прекосява цялата страна и неочаквано за самата нея, се изправя срещу собствените си демони от миналото.

„МАННА НЕБЕСНА”
Излъчване: събота (08.05) от 23:40ч.

Манна небесна е комедийна измислица за това какво се случва, когато получаваш подарък от Бог и си споходен от неочаква успех, но години след това научаваш, че това не е било даром и трябва веднага да врънеш дълга си. Проблема е, че никой не иска да върне парите, никой няма парите, не знаят на кого принадлежат. Персонажите ни учат на романтика,  помиряване и изкупление и как чрез работа могат да се постигнат много неща.

„СЕЗОНИ НА СЪРЦЕТО”
Излъчване: неделя (09.05) от 11:40ч.

Марта и Джед Ричардс живеят в Орегон. Заедо с дъщерите си се местят, но по пътя двете момичета умират от холера. Това оставя Марта с разбито сърце и тя не е в състояние да продължи живота си.  Така докато един ден не се появява сираче на име Дани, което остава да живее с тях. Джед веднага приема Дани в семейството, докато на Марта и трябва време, за да разбере, че обича това дете.

„ЛУНЕН ТАНЦ”
Излъчване: неделя (09.05) от 19:20ч.

Линда Девънпорт се бори с решението да премести възрастния си баща Ерни на усамотено място. Ерни е сладък, чувствителен мъж, който прекарва времето си в спомени за починалата си съпруга.  Неговото присъствие в дома на Линда поражда напрежение между нея, съпруга й Майкъл и дъщеря им Емили, която не само носи името на баба си, но и поразително прилича на нея.

Коментари (0)

Публикувано в на 3 май 2010 г.