„До рая и обратно“, филм от bTV

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 6 – 9 май 2010 г. (четвъртък – неделя)

ЧЕТВЪРТЪК, 6 май
10:00 ЧАСА
Училищен мюзикъл
(High School Musical)
САЩ, Семейна комедия, 2006
Режисьор: Кени Ортега
В ролите: Зак Ефрон, Ванеса Ан Хюджънс, Ашли Тисдейл, Лукас Грейбиъл, Алисън Рийд, Корбин Блу, Моник Колман, Крис Уорън

В тази съвременна музикална комедия, популярна баскетболна училищна звезда и свенлива, академично надарена новодошла откриват, че споделят тайна страст към пеенето. Когато се явяват заедно на прослушване за главните роли в мюзикъл, тяхното участие заплашва консервативния ред и шокира техните връстници. В отчаян опит да запазят статуквото, всички се опитват да разделят двойката и да ги задържат зад кулисите. В противовес на очакванията и като шанс да сбъднат мечтите си обаче, те вдъхновяват други ученици да покажат изненадващи скрити таланти.

15:00 ЧАСА
Към щастието
(Inga Lindström: Sprung ins Glück)
Семейна драма, 2006, Германия
Режисьор: Хейди Кранц
В ролите: Ерол Сандер, Дорийн Дител, Дейвид Бънърс, Никола Тигелер, Зайнфред, Раух, Кати Лейтнер

Луиз, която е жокей, планира да прекрати кариерата си. В същото време се среща отново с детската си любов Аксел, който сега е ветеринарен лекар. Той й казва, че нейната мащеха Мариане планира да продаде имението, в което Луиз е израснала. Съветва я да си вземе отпуск и да се върне в стария си дом, както и да си спомни миналото. За Луиз това означава да се изправи срещу Мариане, която тя никога не е успяла да приеме. Но също така означава да прекара и повече време с Аксел…

16:50 ЧАСА
Спасители на плажа: Хавайска сватба
(Baywatch: Hawaiian Wedding)
САЩ, Екшън, драма, 2003
Режисьор: Дейвид Шарц
В ролите: Дейвид Хаселхоф, Памела Андерсън, Майкъл Бърджин, Ясмин Блийт, Анджелика Бриджс, Никол Егерт, Кармен Електра

Когато Мич се влюбва, той кани всички приятели и бивши колеги да се съберат на Хаваите за сватбата му. Но когато всички се събират, годеницата на Мич започва да действа подозрително – дали тя наистина обича Мич, или има злонамерени планове? Момичетата се опитват да накарат Мич да преразгледа отношенията си, но той е твърде влюбен, за да се вслуша в съветите им.

Въпреки това, когато всички се събират на отдалечен Хавайски остров за сватбената церемония, се оказва, че годеницата заговорничи с един злодей от миналото на Мич. Цялата група е в голяма опасност. Налага се всички спасители да обединят усилията си, за да се справят с техните противници.

ПЕТЪК, 7 май
10:00 ЧАСА
Училищен мюзикъл 2
(High School Musical 2)
САЩ, Комедия, 2007
Режисьор: Кени Ортега
В ролите: Зак Ефрон, Ванеса Ан Хъджънс, Ашли Тисдейл, Лукас Грейбиъл, Корбин Блу, Моник Колман

Вече е лятна ваканция и Трой Болтън не може да повярва на късмета си, когато е нает да започне работа в луксозен кънтри клуб. Това, което не знае е, че неговата работа е част от плана да бъде разделен с Габриела. Но този план е разкрит, когато Троя се оказва в позицията на бодигард на Габриела. Когато открива, че Келси е написала страхотен печеливш дует за Трой и Габриела за годишното шоу за таланти в Клуба, Шарпей се вбесява и иска да се увери, че новодошлите няма да я изместят…

15:00 ЧАСА
До рая и обратно
(Return Ticket to Heaven)
Семейна драма, 2005, Германия
Режисьор: Томас Якоб
В ролите: Огюст Цирнер, Кристин Нойбауер, Конелия Грьошел, Памела Маркуард, Катерина Флеминг, Александър Стробела, Рут Мария Кубичек, Макс Хербрехтер, и др.

Брита обича своето весело, малко хаотично семейство, както и живота, които води. За нея думата „удовлетворение“ означава всичко. Тя живее в мир със себе си с любовта на живота си Фил. Така поне си мисли. Но нейният свят рухва, когато съпругът й Фил разваля всичко. Въпросът е: какво е приоритетно – семейство или кариера? А катастрофата става пълна, когато Фил се среща с атрактивната Лаура и двамата се влюбват един в друг от пръв поглед. Брита остава сама с дъщерите си, а бъдещето е неизвестно…

НЕДЕЛЯ, 9 май
23:00 ЧАСА
Джеймс Бонд: Октопуси
(James Bond: Octopussy)
Великобритания, Екшън, 1983
Режисьор: Джон Глен
В ролите: Роджър Мур, Мод Адамс, Луис Джордан, Кристина Уейборн, Кабир Беди

Когато агент 009 е намерен мъртъв в британското посолство в Берлин, държащ в ръцете си руско яйце Фаберже, 007 е изпратен да разследва случая. Скоро той открива, че яйцето се издирва от колекционер на име Камал Хан, който е в заговор с психопатичния съветски генерал Орлов, който е настървен за съветско господство въпреки забележките от неговите началници. Планът на Орлов включва контрабандата на атомна бомба във военната база на САЩ в Западна Германия, с надеждите да разруши страната и да я направи лесна мишена за съветски завоевания. Разследването на Бонд го води до Индия, където той среща мистериозна жена на име „Октопуси“, която е свързана с Хан. Бомбата е качена контрабандно на влак, а един от мъжете, които помагат на Камал и Орлов, всъщност е човекът, отговорен за убийството на 009! Бонд трябва да започне надпревара с времето, за да спре взривяването на бомбата и убийството на хиляди невинни, а след това да хване Камал Хан, преди той да е успял да избяга!

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2010 г.