DJ Mag обявява Топ 100 на диджеите по света със специално парти с онлайн видео и снимки

DJ Mag обявява Топ 100 на диджеите по света със специално парти

DJ Mag парти на 27 ноември с Hercules and Love Affair

DJ Mag BG планира второто си Top 100 DJs парти, за да обяви кои са най-добрите диджеи в света за 2009 г.

След като миналогодишното събитие в Централната баня в София даде нови парти измерения, организаторите този път са замислили още по-взривяващи изненади за 27 ноември, петък.

Първата от тях e ексклузивен DJ сет от Andy Butler, който стои зад една от най-големите денс сензации, връщаща обратно диско стила в електронната музика – Hercules and Love Affair. Сингълът им „Blind” с вокалите на Antony Hegarty (певец в Antony & The Johnsons) излиза на пазара през март 2008, последван от дебютния албум на бандата, и за кратко време критката ги определя като „завладяващия нов глас на американската денс музика”.

Експлозията, причинена от „Blind” е толкова мощна, че предизвиква истинка музикална треска в света. Видеото към песента, в което британската актриса Jamie Winstone е примамена в несдържана оргия, е гледано над 2 милиона пъти в youtube и докарва до лудост Великобритания, където групата прави първия си дебют извън САЩ.

Централната фигура в Hercules and Love Affair е Andy Butler, който започва музикалната си кариера на 15 години като диджей в гей бар в Денвър. После се мести в Ню Йорк, където е домакин на партитата Cazzo Pazzo, на които хаус и техно диджеи като Derrick Carter и John Selway пускат своите най-добри диско записи.

Butler е силно привлечен от диското и си признава, че е влюбен в него като стил музика, който събира хората, карайки ги да танцуват, и ти дава пълна свобода се изразиш като диджей, без да се срамуваш. Новото диско на Andy Butler е освободено от кича, припомнящо културните и сексуални граници на жанра, преди John Travolta да провали партито.

Преди четири години DJ Andy Butler започва да пише песни и после да привиква своите приятели в студиото, за да ги изпълняват. След като James Murphy, шеф на лейбъла DFA Records, чува парчето „Blind”, той е толкова завладян от проекта, наречен „Hercules and Love Affair”, че дава зелена светлина за цял албум. Така новата електро диско звезда на Hercules and Love Affair озарява музикалното небе.

DJ Andy Butler беше избран от феновете на DJ Mag BG чрез гласуване на сайта на списанието – www.djmag.bg, което продължи близо месец. От надпреварата отпаднаха останалите двама участници – Joris Voorn и Gus Gus, които обаче ще чуем през 2010 г. по време на някое от следващите партита на списанието за електронна музика. Andy Butler ще бъде централна фигура в TOP 100 DJs партито на 27 ноември, но далеч не единствената музикална сензация за вечерта.

Следващата седмица ще бъдат обявени подробности около мястото на партито на 100-те. За повече инфо – www.djmag.bg.

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2009 г.