Дичо и Васил Чергов представят: фолклорен дъбстеп на английски!

Дичо и Васил Чергов от „Гласът на България” пускат диско парче с народни мотиви

Слушай песента онлайн

Участникът във втория сезон на музикалното шоу по bTV „Гласът на България” Васил Чергов и Дичо, обединиха характерните си гласове и създадоха съвместна песен – Emotion of love.

Двамата музиканти се запознават на концерт преди повече от година и след като установяват пълен синхрон в творчеството си решават да направят съвместен проект.

Васил Чергов, който в „Гласът на България” се състезава в отбора на Вики, е бил пианист, а за някои от парчетата и вокал – на групите „Обратен ефект” и „Портокал”. Любовта му към българския фолклор се заражда още в детските му години, които прекарва в родния си град Петрич. Именно затова той изпълнява народните мотиви в песента.

Музиката на „Emotion of love” е дело на Васил Чергов, текстът е на Гаро и Дичо, а аранжиментът – на Чергов, Милко Михайлов и Дичо.

Двамата изпълнители предвиждат скоро да заснемат и клип към новата си песен. Интересно е, че още преди да се запознае с Дичо, Васил Чергов измислил мелодия, която е точно за гласа на популярния изпълнител и това парче ще стане част от бъдещия им цялостен съвместен проект.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 май 2013 г.