Дискавъри ченъл пуска сериал на Ридли Скот, участва Тим Рот

За пръв път Discovery Channel пуска минисериали по истински случаи

Със специален „Сезон на златото“ каналът празнува премиерата на две поредици с изцяло нов форматкомбинация от реални истории и художествена измислица

В началото на новата година Discovery Channel обяви излъчването на две предавания с изцяло нов формат. В рамките на „Сезонът на златото“ каналът прави премиера на два минисериала – комбинация от реални истории и художествена измислица. Пускането в ефир на предавания със специално създаден сценарии е логична стъпка в посока достигането до по-широка аудитория и ще стартира още в началото на март, уточниха от телевизионния канал. Благодарение на уникалния си формат, минисериалите ще пресъздадат истории изцяло в традицията на Discovery да забавлява зрителите и да задоволява тяхното любопитство.

Минисериалът „Клондайк“ е създаден по книгата на Шарлът Грей „Златотърсачи: Забогатяване в Клондайк”. Поредицата съживява историята на жителите на град Доусън – столицата на Златната треска. Разказът на главния герой Бил Хаскел отвежда зрителите на вълнуващо пътуване из земя на несметни богатства и изпитания, а историите на алчни бизнесмени, изкусителни куртизанки, отчаяни миньори и местни племена се преплитат като златни жилки под замръзналата земя. Изпълнителен продуцент на минисериала е Ридли Скот, а под режисурата на Саймън Селан Джоунс се изявяват утвърдени актьорски имена като Ричарт Мадън (познат от “Игра на тронове“), Аби Корниш и Тим Рот.  Българските зрители ще се потопят в историята от 5 март по Discovery channel.

Сценарият на „Жажда за злато“ пресъздава истински събития от зората на калифорнийската златна треска. Времето, в което слуховете за лесно забогатяване бързо завладяват Америка и света. Историите са събрани въз основа информация от дневници и архивни кадри и по драматичен начин показват истинската история на тази епоха.

Завладяващото съчетание на художествено съдържание с реални факти и събития ще добави много към програмното съдържание на Discovery.

“Предаванията ни, посветени на златото, се доказаха като особени успешни. Силата на този жанр и доказаният ни опит в разказването на истории са отлична основа за решението ни да стартираме с предавания от новия формат. Специално създадените сценарии запълват нишата на пазара за висококачествени предавания, базирани на истински събития. Работата ни показва, че имаме необходимия опит и възможност да запълним тази ниша. Зрителите очакват драматично съдържание по завладяващи теми и вярват, че Discovery предоставя съдържание, от което могат много да научат“, коментира Влад Тудосие, регионален мениджър на Discovery Networks за Югоизточна Европа.

Discovery стартира годината с предавания със зашеметяваща кинематография, отлична продукция и добре оформена сюжетна линия. Двата минисериала  са новаторски и вълнуващи и могат да бъдат обединени от фразата „Това, което не те убива те прави по-богат“.

“Убедени сме в успеха на поредиците. Резултатите от 2013 г. показаха, че зрителите са жадни за още от „златните“ ни предаванията за приключения и опасности. Хората обичат идеята за правене на пари и се интересуват от темата, благодарение на вродения си предприемачески дух. Златните истории представят именно това – разкази за алчност, преследване, оцеляване и по-добър живот. Това е истинската американска мечта“, допълни Тудосие.

Успоредно с „Клондайк“ и „Жажда за злато“ в рамките на „Сезон на златото“ Discovery Channel ще излъчи премиерата на „Злато в джунглата“ от 15 януари, както и нови епизоди на вече познатите у нас „Треска за злато“ и „Злато в Берингово море“.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 януари 2014 г.