Discovery Channel праща blizoo на съд! с онлайн видео и снимки

Discovery Channel праща blizoo на съд!

Discovery Networks предприема съдебни действия срещу Blizoo за нарушение на договора за разпространение

Discovery Networks предприема съдебни действия срещу Blizoo поради нарушение от страна на кабелния оператор на договора за разпространение. Припомняме ви, че кабелният оператор премахна Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery World, ID: Investigation Discovery от своите платформи.

“След като направихме многократни опити да се споразумеем с Blizoo, за съжаление трябва да уведомим нашите зрители, че бяхме поставени пред единствения избор да предприемем съдебни действия срещу тях за нарушение на договора. Бих искал ясно да заявя за нашите зрители, че ние не сме искали повече пари, а напротив – става въпрос за това, че Blizoo не се придържат към договора, който са подписали с нас. Ние сме изключително разочаровани, че те не осигуряват на хиляди абонати канали, които те искат да гледат и за които в момента плащат. Когато влизаме в договорни отношения, ние уважаваме нашите ангажименти и очакваме същото от нашите партньори”,  заяви Влад Тудосие, Регионален мениджър за Югоизточна Европа в Discovery Networks CEEMEA.

През последните 10 дни над 14 000 посетиха уебсайта www.discoverybg.com, изразявайки недоволството си от това, че не могат да гледат семейството от канали на Discovery. Много от тях искаха информация как могат да се абонират за друг кабелен оператор и затова Discovery ще допълни този уебсайт, като добави полезна информация и специално приложение, на което посетителите ще могат да проверят кои кабелни оператори в техния град предлагат каналите на Discovery.

“Бихме искали да благодарим на нашите български зрители за оказаната ни огромна подкрепа през последната седмица. Следим форуми, фейсбук страници и уебсайтове и сме поласкани от подкрепата, която виждаме там. Искаме нашите фенове да знаят, че основната ни цел е да направим нашите канали достъпни за всички, които искат да ги гледат. Така че, ние ще продължаваме да правим всичко, което е по силите ни да направим това възможно“, добави Влад Тудосие.

Вследствие решението на Blizoo техните абонати ще изпуснат някои удивителни предавания, които много скоро ще бъдат излъчени по каналите на Discovery. Предаванията включват епизода на „X машини“, заснет в България, премиерата на „Неверижна реакция“ както и новите епизоди на „Как се прави“, „Речни чудовища“ и „Динамо: невероятни магии“. Феновете на TLC, които с нетърпение очакваха следващите епизоди на „Най-добрия майстор готвач на Америка“, „Кралят на тортите“, „Как не трябва да се обличаме“ и „Кажете ДА на булчинската рокля“, също няма да имат възможност да гледат любимите си предавания, ако са абонати на Blizoo.

Discovery потвърждава, че не е променяла условията по в момента активното споразумение с Blizoo, нито е увеличавала таксите по него, каквито твърдения имаше.

Каналите на Discovery Networks продължават да са достъпни чрез други кабелни, IPTV и сателитни оператори, сред които Bulsatcom, Vivacom, Net 1, Mtel, Megalan и MSAT.

Последната официална позиция на Близу е следната (от 5 юли 2012 г.):

Уважаеми клиенти,

Бих искал да се обърна към Вас относно ограничаването на разпостранението на каналите на Discovery. blizoo предоставя 150 телевизионни програми и най-високите интернет скорости от 150 Mbps, в различни ценови пакети, които да удовлетворят нуждите на всеки един от Вас. Основен наш принцип е да предлагаме най-качествените и гледани канали на достъпна цена. Изключително неизгодните финансови условия наложени от Discovery третират blizoo неравностойно спрямо другите оператори на пазара и биха довели до увеличение на цените към Вас. Ние избрахме да останем верни на принципите си и твърдо отказваме да увеличим цените на пакети ни в тези трудни времена.

Очаквамe Discovery да оценят нуждата от равнопоставеност към всички оператори и цени съобразени с българския пазар, което ще позволи връщането на каналите без увеличение на крайните цени. В противен случай, предпочитаме да инвестираме милионите левове, които искат Discovery в нови и по-привлекателни канали, повече HD програми, нови услуги като Запис и Пауза и още по-бърз и качествен интернет. През последните месеци сме добавили много желани от Вас програми (Премиершип в HD, 14 HD канала включени впакети, ring.bg, btv Lady, СКАТ, повече от 30 чуждестранни програми) и занапред ще продължим да разширяваме програмната схема за да може вие да избирате, какво да гледате.

Бих искал да ви благодаря за разбирането в този труден момент, за вашата подкрепа и лоялност. Споделете мнението си във форумите на blizoo. Ще се опитаме да отговорим на всеки един от Вас.

С уважение,
Васил Щонов
Директор Стратегии и Маркетинг

Още една по-скорошна позиция, цитирана от потребител на форума на blizoo:

Здравейте,

Продължаваме да водим преговори с Discovery, за да може да върнем каналите, без да се налага Вие да плащате повече в бъдеще.

Проблемът се състои в това, че Discovery настоява за увеличение на цените за каналите в следващите три години, което би довело до увеличение на цените към Вас. В същото време гледаемостта на каналите на Discovery намалява и все повече клиенти предпочитат да гледат сходни канали като National Geographic, National Geographic Wild, Fine Living Network, CI Network и History.

Всички тези канали са достъпни в мрежата ни, като повечето от тях предаваме и в HD формат с кристални цветове и съвършена картина.

Поели сме обещание към Вас да не променяме цените по време на договора и ще изпълним това обещание. Дори и да не успеем да се договорим с Discovery, ще продължим да добавяме нови популярни канали за да може да се наслаждавате на голям избор от качествени програми без да променяме цените на услугите.

Бихме искали да ви благодарим за разбирането в този труден момент, за вашата подкрепа и лоялност. Надяваме се, че сме отговорили на запитването ви.

Може да потърсите допълнителна информация във всеки офис на blizoo или на тел. 0700 43 700.

Коментари (0)

Публикувано в на 20 юли 2012 г.