Discovery Channel: „Клането в Норвегия: В съзнанието на убиеца“ с онлайн видео и снимки

Discovery Channel: „Клането в Норвегия: В съзнанието на убиеца“

Discovery Channel разследва едно от най-кървавите масови убийства на всички времена

На 14 август от 21:55 часа ще бъде излъчен филмът„Клането в Норвегия: В съзнанието на убиеца”

22 юли 2011 г. – eдин ден, който ще остави незаличим отпечатък в историята на Норвегия. Това е датата, на която Андерш Беринг Брейвик (Anders Behring Breivik) уби осем души с кола-бомба, заложена в непосредствена близост до правителствената сграда в Осло и в продължение на 90 минути успя да разстреля необезпокояван от никого шестдесет и девет тийнейджъри на остров Ютоя.

Discovery Channel проследява събитията от този ужасяващ ден и отпечатъка от тях върху една съкрушена нация във филма „Клането в Норвегия: В съзнанието на убиеца” (Norway Massacre: The Killer’s Mind), специален едночасов филм, чиято премиера зрителите могат да видят на 14 август от 21:55 часа.

Брейвик самоопределя действията си като „брутални, но необходими“, но кой точно е този човек и какво го подтиква да действа по този начин? Чрез психологически анализ филмът „Клането в Норвегия: В съзнанието на убиеца”изследва начина на мислене и мотивите на самопризналия се масов убиец, който носи отговорност за тези ужасни убийства.

Тази програма хвърля нов поглед върху мотивите на Брейвик чрез коментарите на някои от водещите експерти по криминална психология в света, включително професор Дейвид Уилсън (Professor David Wilson) и Катрин Нюман (Katherine Newman), като анализира вероятното психологическо пътешествие на убиеца през този ден и задава въпроси за това, което го е накарало да организира този план и да осъществи подобна касапница.

„Тази ужасна трагедия шокира целия свят и остави всички ни безмълвни и неразбиращи какви условия може да провокират някого да извърши подобно зверство и какви са причините за това. Този специален документален филм изследва в дълбочина мотивите, довели до трагичната загуба на толкова много човешки животи, и представя факти около събитията, потопили в траур и скръб цяла една нация“, сподели Александра Тиганас, програмен директор за Югоизточна Европа в Discovery Networks.

Вплитайки в един общ разказ различни моменти, довели до тази трагедия, документалният филм проследява час по час събитията от момента на избухването на бомбата, поставена от Брейвик в Осло, до хладнокръвното разстрелване на беззащитни тийнейджъри на идиличния остров Ютоя. Освен това специалните допълнителни материали представят свидетелства на очевидци и оцелели, които са лично засегнати от трагедията.

Манифесто:

Нарцисизъм:

Психологически профил:

Религия:

Коментари (0)

Публикувано в на 6 август 2011 г.