Discovery Channel и още пет канала спряха при Близу с онлайн видео и снимки

Discovery Channel и още пет канала спряха при Близу

На 3 юли 2012 г. популярният кабелен оператор Близу (blizoo) изключи каналите на Дисковери от цифровите си пакети. Това бе извършено „тихомълком“, дотолкова, че не бе публикувано в новините на сайта blizoo.bg. Абонатите издириха информацията само на страницата със списъка с каналите.

Съобщението, намерило място в долния край на уеб страницата (http://blizoo.bg/dtv_140.html), гласи:

Информация относно програмите на Discovery

„Поради изключително неизгодни условия за разпространение на програмите на Дисковери, близу спира излъчването на част от каналите на Discovery (Discovery, Animal Planet, TLC, Discovery Science, Discovery ID и Discovery World). Преговорите продължават и своевременно ще бъдете информирани за хода им. Същевременно ви предоставяме канали със сходно съдържание (National Geographic, Travel channel, Fine Living Network, Crime and Ivestigation Network) както и допълнителни канали в HD без промяна на цената. Програмата Discovery Showcase HD продължава да се излъчва в HD пакетите на близу.“

От Discovery не закъсняха с отговора. Позицията се излъчва постоянно в ефир, а тъй като абонатите на Близу в момента не могат да гледат канала, се запознаха с информацията в официалната страница на Discovery Networks България във Фейсбук:

„Blizoo изключи излъчването на TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science и ID: Investigation Discovery. По този начин бе нарушен договорът с Discovery Networks. Това се случва, въпреки че Discovery не е променяла условията по договора. Discovery отправи молба към Blizoo, с цел операторът да уважи условията по договора. За да ни помогнете семейството от канали на Discovery, включително Discovery Channel, да останат част от Вашия телевизионен пакет, посетете www.blizoo.bg или се свържете с Blizoo на тел. 0700 43700.“

Десетки абонати във форума на Близу и във фейсбук страницата на Discovery Networks България сипят люти закани да се откажат от „лилавия“ оператор.

Практиката показва, че подобни казуси по предоговаряне и „пазарене“ протичат в рамките на месец – до три-четири. Или поне така се случваше досега при преговорите между blizoo и bTV Media Group, рано или късно достигащи до успешен край.

Припомняме, че освен документалните канали на Discovery Networks, в мрежата на Близу липсват и телевизии като Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, TV 1000. Според оператора тези канали се дублирали по съдържание с вече излъчваните и нямало достатъчно голям интерес към тях.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 юли 2012 г.