Димитър Атанасов не прокопса като айдъл, но покори „Пирин фолк“!

Само мъже спечелиха първите три награди от фестивалното жури на „Пирин фолк“

Над 3000 души публика аплодира песните представени в първата фестивална вечер на 19-тия Международен фестивал „Пирин фолк“ 2011.

Първата фестивална вечер в Конкурса за авторски песни излъчи само мъже-изпълнители на почетните три места. Първото място беше за песента „Сърце на птица“ изпълнена от най-младия дует на „Пирин фолк“ Димитър Атанасов и Христо Младенов.

На второ място журито класира песента „Самодивска невеста“ в изпълнението на Румен Малинов,

а третото място беше за песента „Нощ над св.Врач“ в изпълнението на поп певеца Жан Шейтанов.

Ансамбъл „Пирин“ откри фестивала с традиционния химн „Добре дошли в Сандански“ , а ансамбъл „Чинари“ спечелиха сърцата на публиката и зрителите със своето майстойско присъствие и танци на сцената.

Илия Луков направи голямото завръщане след 10 години на сцената на Пирин фолк като предизвика голям вълнение сред публиката. А сред тях бяха забелязани Иван Гарелов, агент Тенев, певицата Тони Димитрова и други.

Кметът на града Андон Тотев сподели, че публиката се връща на Пирин фолк и е доволен от първата вечер и от голямото присъствие.

„Пирин фолк“ продължава на 4 септември с дискусия за фестивала с водещ доц Венци Димов. От 18.00 ч предстои конкурса за изпълнители, а от 20.45 е гала вечерта.

Коментари (0)

Публикувано в на 5 септември 2011 г.