Диетите отстъпват пред Душата по Фиеста ТВ – хапни си шоколадче!

Акцентите на ФИЕСТА ТВ за седмицата 4-10 октомври

Ода за шоколада от „Майстори готвачи”

Едно от предимствата на есента е, че грижата за фигурата отстъпва пред по-неотложната грижа за душевното равновесие. Нищо не помага така добре на душевния баланс като шоколада – фин, гладък, ароматен, изкусителен и опияняващ. А кой ще ви го приготви по-добре от „Майстори готвачи”?

Жорж Лорие представя шоколада в цялото му великолепие и форми – от сос до сладолед и от тъмен до бял.

Като всеки голям творец и маестро Лорие притежава нужната щипка артистична дързост – наред с класическите шоколадови десерти, той ни предлага парфе от бял шоколад с Перно и зърна анасон и успява да ни убеди, че това е добра комбинация.

Както се казва: най-добре да се учим от големите – а с „Майстори готвачи” това е възможно всеки ден от 11.00, 17.30 и 21.30 ч.

Дами канят

След шоколада най-предлаганото средство против есенна меланхолия е физическата активност. Ако обаче не ви се тича вечер в парка, запазете си час през уикенда и се отдайте на „Танци на Карибите”.

Инструкторките Шели Макдоналд и Криста ще ви покажат всички онези стъпки и сластни извивки, които харесвате в салсата и останалите латино танци. Нещо повече – те са впрегнали карибската чувственост в строен комплекс движения, които ще направят чудеса за фигурата, тонуса и самочувствието ви.

Хубаво е, че схванете ли веднъж основните стъпки, можете да танцувате, докато се справяте с рутинните домашни задължения – хем е забавно, хем е секси…

Танци на Карибите”, вашият билет към доброто самочувствие и настроение, ви чака в почивните дни от 8.00 и 14.00 ч. по ФИЕСТА ТВ.

Не се колебай, тръгвай за Шанхай

Мислите, че познавате китайската кухня, защото поне два пъти седмично ядете ориз и пилешко в сладко-кисел сос? Истината е, че китайската кухня е необятна почти като територията на Поднебесната империя – ние обаче имаме сигурен водач в лицето на Кулинарния дракон Мартин Йен.

В епизод от поредицата, той ни води в Шанхай и ни запознава с някои странни, необикновени и любопитни рецепти и техники за готвене. Започваме да разбираме  защо китайските ястия носят метафорични имена като Драконова глава и Лъвска лапа. А така също попадаме в заведение за бързо хранене, в което всичко се прави на ръка и с невероятна скорост, при това на пара – т.е. по най-здравословния начин.

Мартин Йен ни показва модерното лице на Шанхай, но пътьом ни запознава и с местните вярвания: портокалът носи щастие заради златистия си цвят, а числото четири не вещае късмет, затова винаги поръчвайте поне шест кюфтета.

Може и да не харесате част от показаните ястия, но с „Кулинарния дракон” никога няма да скучаете. Хванете се за опашката му от 11.30, 18.00 и 22.00 ч. през седмицата, както и от 12.30, 18.30 и 22.00 ч. в почивните дни.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 октомври 2010 г.