„Диема“ 2 представя: няколко истински филмови класики с онлайн видео и снимки

„Диема“ 2 представя: няколко истински филмови класики

„ВЕСТНИКЪТ” – „THE PAPER
Понеделник, 19.10.2009, от 18:00 часа по Диема 2
Жанр: комедия
Режисьор: Рон Хауърд
Участват: Майкъл Кийтън, Робърт Дювал, Глен Клоуз, Мариса Томей, Джейсън Робъртс, Джейсън Александър, Кейтрин О’Хара и др.
Държава: САЩ
Година: 1994

Хенри Хакет е редактор на нюйоркски таблоид. Той е работохолик, който обича работата си, но дългите работно време и ниското заплащане водят до спад в качеството на съдържанието. Публицистът Бърни Уайт също е изправен пред финансови затруднения и се налагат някои неприятни съкращения в бюджета. Жената на Хенри, която е негова бивша репортерка и се намира в напреднала бременност, също недоволства от липсата на достатъчно внимание от негова страна. Освен всичко останало на Хенри му се налага да премисли и предложение от страна на Пол Бладен да стане редактор на вестник от ранга на „Ню Йорк Таймс”, което от своя страна би означавало повече пари, по-малко работно време и разбира се, повече отговорности, но и повече уважение. В същото време обаче това би могло да се окаже и доста скучно за вкуса му. Съвсем скоро обаче гореща история изправя Хенри пред важни и знаменателни решения.

„МОРЕ ОТ ЛЮБОВ” – „SEA OF LOVE
Четвъртък, 22.10.2009, от 21:00 часа по Диема 2
Жанр: драма
Режисьор: Андрю Никол
Участват: Ал Пачино, Елън Баркин, Джон Гудман, Майкъл Руукър, Ричард Дженкинс и др.
Държава: САЩ
Година: 1989

Ал Пачино и Елън Баркин са в главните роли на екшъна "Море от любов". Франк Келър е разведен, разочарован и близо до пенсия нюйоркски полицай. Сериен убиец вилнее из големия град като убива мъжете в техните спални. По всичко изглежда, че престъпникът е жена, която намира жертвите си чрез обяви по вестниците. Франк и неговия колега Джон решават да пуснат обява във вестника и по този начин да се срещнат с евентуалния убиец, като вземат отпечатъци от чашите, от които дамите ще пийнат по нещо. Франк е запленен от една от заподозрените. Ченгето се влюбва в Хелън и против правилата започва любовна афера с нея, въпреки, че всички улики сочат, че тя е убийцата.

„СИМОН” – „SIMONE

Петък, 23.10.2009, от 21:00 часа по Диема 2
Жанр: драма
Режисьор: Андрю Никол
Участват: Ал Пачино, Уинона Райдър, Рейчъл Робъртс, Катрин Кийнър, Джей Мор и др.
Държава: САЩ
Година: 2003

Виктор Тарански (Ал Пачино) – режисьор, получавал номинации за “Оскар”, е в пълна криза – творческа, финансова и лична. Изпълнителката на главната роля в последния му филм напуска снимачната площадка и той е напълно отчаян. Тогава на помощ идва компютърният гений Ханк Алино, който му завещава страхотен софтуер. Няколко удара по клавишите и се ражда нова звезда – Симон. Тя е съвършената мечта за всеки кинотворец – не капризничи, не старее, не напълнява, не се интересува от пари и може да изиграе всяка роля… но може да има власт над режисьора.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.