Деян Неделчев пее „Дъртака“ (ВИДЕО) – дори на майка му не харесва!


Деян Неделчев се прекръсти от „Икебаната” на „Дъртака”

… и за да измием отчасти срама от горното – ето какво е било преди 7 години!

В сряда вечер гост в „Шоуто на Иван и Андрей” бе един феномен, един уникален глас, който озари света, един голям творец и добър приятел на Иван и Андрей, неподражаемият Деян Неделчев.

Човекът, който взриви интернет с песента „От икебана дървесата ги боли”, а след това разтърси виртуалното пространство и със следващия си хит „В гората”, за първи път в ефир изпя и най-новото си парче – „Дъртакa”, което по негови думи е следващият му голям хит. Зрителите видяха и ексклузивни кадри от клипа към песента.

Иван и Андрей посрещнаха Деян Неделчев със: „Здравей, зайче!”, а той им отвърна: „Не съм зайче, аз съм Дъртака!”. Ексцентричният изпълнител се беше дигизирал като зайче с бели пухкави ушички и наполеонки.

Тримата веднага си припомниха сватбата на Иван и Вихра, откогато не са се виждали. „Беше страхотно и не съжалаявам!” – каза Неделчев. Певецът бе колосът на сватбената вечер, тъй като се появи като специалната изненада от кума Андрей за младоженците. Деян Неделчев забавлява гостите на тържеството с нестихващата си енергия и щурите си парчета в оскъдно облекло.

Най-новият му супер хит има нетрадиционното заглавие „Дъртака” и е по аранжимент на Пламен Велинов. Двамата водещи бяха любопитни защо, въпреки че стават такива хитове, парчетата на госта им не се въртят по музикалните телевизии.

Изпълнителят на песента от „Като лъвовете” си обяснява този факт с това, че „най-вероятно трябва да се плати доста, или да има някаква шуробаджанащина”. Той определено смята, че го бойкотират. Също така не одобрява това, че пускат само една или две от неговите песни, въпреки богатия му репертоар.

Деян Неделчев бе невъзмутим като каза, че не е обиден за създадените групи във „Фейсбук” по негов адрес с наименования като „Да помогнем на Деян Неделчев да спре да пее”. Той по-скоро приема това като страхотна реклама, тъй като редовно се появява на първите страници в пресата. Смята, че когато си известен, това е нормално.

Иван и Андрей поискаха да разберат повече за половинката до нашумелия изпълнител. „Аз съм си само с едно гадже, но личният живот си е мой и не коментирам!” – каза той.

Има слухове, че майката на Деян не харесва това, с което се занимава синът й и от 3 месеца не си говорят. На това Неделчев отговори:

„Тя е друго поколение. Трудно приема моите изяви, както и моята фриволност и ексцентричност. Аз много я обичам, както и тя мен. Всеки син си има търкания с родителите”.

Той се обърна към майка си от ефира на „Шоуто на Иван и Андрей” с думите: „Майко, не вярвай на вестниците!”.

„Икебаната” редовно научава много пикантни неща за себе си от пресата. Например, 2007 год. бил на Канарските острови, където от години живее, а във вестниците пишело, че е станал чистач в гей бар в Париж. След три дни той отново се връща на Канарите.

За това как се издържа един хитмейкър като него, той обясни, че освен с пеене има предложения и за други работни позиции, но все още търси „нещо по-така”. Във всичко му помагат ентусиазмът, вярата, любовта. Той сам определи себе си като „изключително позитивен човек”. „Никога не съм работил за пари! Парите сами ще дойдат” – заяви още човекът, който обича да ходи „В гората”.

Чисто новото парче на Деян Неделчев – „Дъртака” му хрумнало съвсем спонтанно. Вдъхновил се от своята приятелка Екатерина Михайлова, която го наричала нежно „Дъртака”. През януари той навършва 47 години и отсега покани Иван и Андрей на рождения си ден на Канарските острови.

В парчето има доста интересни словосъчетания. Влезли са в употреба и всякакви анатомични части от човешкото тяло. Създателят на „Дъртака” обясни, че за него важното в случая било да има рима и се надява да не смути много хората.

Деян Неделчев е известен и със своите много сполучливи имитации. Той обожава да имитира някои свои колежки, но подчерта, че го прави с голямо уважение, разбира се.

Певецът с огромно удоволствие демонстрира своите заложби пред зрителите на „Шоуто на Иван и Андрей”. Той влезе доста успешно в образа на Ваня Костова, Камелия Тодорова, Лили Иванова, Нели Рангелова и Йорданка Христова.

В публиката за подкрепа бе и носителката на „Златният орфей” – Ани Върбанова. Те с Деян Неделчев имат два дуета заедно. За своята дуетна половинка тя каза: „ С него се работи прекрасно, но много ме юрка! Той е динамичен, емоционален, но това на мен ми харесва! Деян е много добър певец, интерпретатор и композитор!”.

За финал Деян Неделчев подари на двамата водещи и екипа на вечерното им шоу последния си албум с оперна музика – “Ne sun dorma”, както и диск с летните си хитове.

Прецедент в „Шоуто на Иван и Андрей” е гост да закрие предаването. Това право бе дадено за първи път на Деян Неделчев, който за край изпя блестящо арията на Хендел от операта „Риналдо”  – “Lascia che pianga”.

Ето част от текста на „Дъртака“:
Дъртака си къса мисир в царевичака…
Дъртака си сърба зелева чорба с черпака…
Дъртака, дъртака му пука на живака…

Казват, че съм бил кукумицин и особняк…
Нека да ме мислят за откачен, стар глупак,
аз пък си живея на Канарите с мерак…

Дъртака си прави густото в трънака
и ноктите си точи за хубавата кака…

В четвъртък вечер гости в „Шоуто на Иван и Андрей” бяхя Калина Крумова от „Атака” и представител на „Евророма”. Те спориха дали гетото в Сливен трябва да се разруши. Наричат гетото кв. Надежда и го населяват 18 000 души.

От „Атака” искат да му се направи пълна проверка, защото само 20 къщи са законни, а останалите – не, част от хората нямат лични карти, не плащат данъци и ползват привилегии – ток и вода, които не плащат. Проблемът не е само в Сливен, а във всички гета с роми в България.

„Шоуто на Иван & Андрей”  – всяка делнична вечер от 22:00 часа по Нова телевизия !

Снимки: Явор Иванов

Коментари (1)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.