Децата преоткриват книгите с филоложката Мис България 2011 с онлайн видео и снимки

Децата преоткриват книгите с филоложката Мис България 2011

Мис България помага на младите да преоткрият красотата на книгите

Мис България 2011 Ваня Пенева отново ще направи нещо различно от своите предшественички – ще се опита да накара младите хора в България да преоткрият четенето на книги. За целта Ваня ще посети редица градове, в които, първо, ще почете заедно с най-малките читатели. Това ще е и първият етап от кампанията „Преоткрийте красотата на четенето“. Кампанията ще стартира в София на 10 и 11 септември с участието на Ваня Пенева на Expo4Kids, като най-красивата българска ще чете на децата между 15 и 16 часа, в къта на телевизия Super 7. Още на следващия ден,  12 септември, Ваня ще посети децата на Видин, а до заминаването й за конкурса Мис Свят в средата на октомври, тя ще е обиколила още десетина български града.

След завръщането си от Лондон, където ще се проведе Мис Свят, Мис България 2011 ще стартира и втория етап от кампанията си като в него ще въвлече свои колеги учещи Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”, както и популярни личности, които ще й помогнат с обновяването на библиотеките в училища и читалища.

„Знам, че това не е най-типичната кампания за една Мис” –  разказва смеейки се Ваня Пенева – „но аз обичам книгите и осъзнавам, че те са ми дали много. Затова ми се иска да накарам младите хора да преоткрият книгите, защото те правят хората по-добри, а и смея да твърдя – по-красиви”, допълва носителката на короната на Мис България 2011.

Super 7 със специален кът на първото издание на Expo 4 Kids

В края на едно слънчево лято и в началото на новата учебна година, популярният детски телевизионен канал Super 7 ви кани на първото издание на Expo 4 Kids – едно наистина различно събитие за родители и деца.

На 10 и 11 септември (събота-неделя) в Бест Уестърн Хотел Експо в София Super 7 ще посрещне малчуганите в специално устроен детски кът с много забавления, игри и изненади за един уикенд на приятно преживяване за цялото семейство.

Специален гост на популярния детски канал е Мис България 2011 г., Ваня Пенева, чиято мисия е да върне интереса на младите хора към книгите. Както вече бе споменато, в детския кът на Super 7 Мис България 2011 ще прочете на малчуганите популярни детски приказки.

В „Сладки приказки” с Жана по TV7 Ваня Пенева сподели плановете си да популяризира четенето сред подрастващите със специално турне из страната, старт на което ще даде на Expo 4 Kids. В градовете, които ще обиколи, тя ще се среща с деца, ще им четеи разказва приказки, и ще лобира за подобряване положението на читалищата и библиотеките, които имат важна роля в нарушената връзка дете-книга.

Ваня ще прави и социални репортажи, в които ще се обсъждат проблемите на малките градове и малките хора.

Забавления, конкурси и игри за децата, семинари на интересни теми за родителите, свързани с възпитанието и отглеждането на малчуганите, очакват всички посетители на Expo 4 Kids.

Заповядайте на 10 и 11 септември (събота-неделя) от 10:30 ч., вход свободен.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.