ДесиСлава лапа перушина в берлинска лудница – видео

ALEK SANDAR и DESS показаха първите кадри от новият си клип в „Денят започва в неделя” с Георги Любенов по БНТ 1

ДесиСлава: Финансирам поп парчета с приходи от чалга!

В изоставен психиатричен център в Берлин беше заснет новият клип на Alek Sandar и DESS. Те признаха, че това им коствало усилия, защото по време на снимките се нагълтали с перушина. Видеото на новия BG поп дует е към песента  “It ain’t over”, която продуцира  американската компания „Сплендит Саундс Рекърдс”. Автор на песента е самият Alek Sandar, който живее и работи в Ню Йорк.

„Още щом показах DESS на моите партньори в САЩ, те бяха впечатлени от нейното излъчване, а когато чуха и как пее… решението беше взето мигновено, че дуетът трябва да бъде направен с нея”, сподели в предаването „Денят започва в неделя” 25-годишният Alek Sandar. Ексклузивното интервю беше заснето в софийския апартамент превърнат в модерно студио на самия певец, а заедно с DESS /Десислава/ двамата изпяха на живо част от новата им песен.

„Още щом чух за първи път песента се съгласих да направим дует, а когато заминахме да снимаме видеото в Берлин ми направи впечатление, че всички от екипа постоянно ме питаха дали се чувствам добре, дали всичко е наред. Впечатлих се от работата с чужд режисьор, стилисти и дизайнери – всичко беше много перфектно и точно, както е типично за немците”, сподели DESS и допълни, че се надява “It ain’t over” да стане световен хит. Тя е недоволна, че, за разлика от Германия, у нас стилисти и фризьори се държат като по-големи звезди от звездите и не предлагат своята „прислужваща” помощ.

В предаването зрителите на БНТ 1 видяха кадри от новото видео, а премиерата му ще бъде след седмица едновременно в САЩ, Германия и България.

В интервюто пред репортера на предаването Росец Цветков, певицата DESS сподели, че 85 процента от парите, с които прави своите нови проекти, идват от поп-фолк хитове и участия, въпреки че вече изпълнители от този жанр нямат по 20 заявки на месец. Тя е спокойна за кариерата си и за това, че може сама да обмисля с кой да работи и какво да пее, дори когато няма голяма музикална компания зад гъра си. ДесиСлава изказа своите благодарности към бащата на Alek Sandar за реализацията на новия проект, което може би отчасти отговаря на въпроса как един 25-годишен младеж може да има изяви с претенции за световна слава. Въпреки родителския гръб, името и професията на бащата не бяха споменати.

Alek Sandar призна, че в момента прави музика и за други български изпълнители,защото както поп-фолка, така и поп музиката трябва да имат по-модерен облик и да бъдат ориентирани към световната тенденция – новите песни да са повече танцувални и с модерни аранжименти. В предаването зрителите видяха и кадри от новият клип на Alek Sandar „Обожавам те”, който беше представен преди няколко дни за българската публика.

Гледай видео запис от интервюто, наситено с признания, онлайн

Снимки: Splendid Sounds Records

Коментари (0)

Публикувано в на 15 октомври 2012 г.