Деси Добрева е втора във фестивал с 4 милиарда зрители

Деси Добрева призьорка на голям международен поп форум в Азия

„Деси Добрева е с втора наградата от фестивала Asia New Singer Festival в Китай”. Това сподели Доно Цветков, който беше член на журито на международния конкурс за изпнители на единадесетото му издание.

Asia New Singer Festival е един от най-големите международни форум за попмузика на азиатските държави. Цветков, който е създател на междуанродния музикален фестивал „Откритие” е единственият европейски представител в журито сред изявени композитори и продуценти.

Това е изючително признание за България и българския музикален бизнес в последните десетина години. Фестивалът се транслира по сателит в държави с население от 4 милиарда зрители.

За втори път България участва в международния конкурс, в сойто се състезаваха 32 участници от близо 20 държави, 10 от тях успешно преминаха финалната селекция. Сред тях и Деси Добрева.

Първото нейно изпълнение на песен от репертоара на Уитни Хюстън я остави на 6 позиция във временното класиране, но изпълнението на „Едерлези“ беше блестящо и това я постави на първа позиция.

Само една стотна в края на шоуто и тя подели наградата с представителката на Шри Ланка Умария. Първата награда спечели Лорден Панганибан от Филипините.

Доно Цветков менажира през годините всички участия на Добрева в международни конкурси още в старта на нейната кариера.

Коментари (0)

Публикувано в на 7 май 2010 г.