Десетки филми с Оскари стартират по Кино Нова с онлайн видео и снимки

Десетки филми с Оскари стартират по Кино Нова

Цял месец „Треска за Оскари” в ефира на КиноНова

28 от най-добрите заглавия, отличени с общо 127 номинации и 36 статуетки

От 30 януари /понеделник/ в ефира на КиноНова ще се разгори истинска „Треска за Оскари”. За трета поредна година филмовият канал ще посвети цял месец на най-престижните филмови награди. В продължение на четири седмици в ефира на КиноНова ще се завъртят едни от най-големите заглавия, наградени и номинирани в най-бляскавите отличия на Холивуд.

Филмовият маратон ще започне с историческата лента „Последният мохикан” и ще приключи с всепризнатия „Спасяването на редник Райън”, номиниран за 11 Оскара и носител на 5 награди на Академията. Сред останалите емблематични заглавия са „Изкупление”, „Усещане за жена”, „Изкуствен интелект”, „Шрек”, „Кралете на мамбото”, „Криминале”, „Рей”, „Кунг-Фу Панда”, „Извън Африка”, „Аполо 13”, „Гордост и предразсъдъци”, „Форест Гъмп”, „Джей Еф Кей”, „Маслото на Лоренцо” и др. Звездната актьорска селекция, която зрителите ще видят, включва едни от най-добрите актьори – Ал Пачино, Том Ханкс, Сюзън Сарандън, Робърт Редфорд, Мерил Стрийп, Ума Търман, Брус Уилис, Джон Траволта, Антъни Хопкинс, Джулия Робъртс и др.

От 30 януари до 26 февруари КиноНова ще излъчи общо 28 заглавия. Всички те са отличени с общо 127 номинации и са спечелили общо 36 статуетки на американската филмова Академия. Сега зрителите на КиноНова ще имат възможността да се насладят на всеки един от тях.

Коментари (0)

Публикувано в на 27 януари 2012 г.