Депутати от ГЕРБ и ДПС безразсъдни на пътя + видео – разкрития на ТВ7

„Депутатът-джигит“ в Жега

Депутатът от ГЕРБ Пламен Йорданов беше засечен от екип на криминалното предаване „Жега“ по ТВ7 да превишава със 70 км/ч максимално разрешената скорост на АМ „Тракия“. Журналистите са проследили народния избраник още преди великденската ваканция на парламента. Малко след 14 часа на 9 април Пламен Йорданов се е качил на личния си автомобил и е потеглил към родната Стара Загора.

Пламен Йорданов е една от младите надежди на ГЕРБ. На 34 години той е общински организационен секретар на ГЕРБ в Стара Загора и бивш ръководител на групата общински съветници на партията в града. В парламента е член на Комисията по икономическа политика, но е сред вносителите на законопроекти в областта на разузнаването и съдебната власт.

След като се качва на магистралата депутатът бързо достига максимално разрешената скорост от 140 км/ч. И дори леко я превишава, достигайки 164 км/ч.

„Решихме да проследим Пламен Йорданов до 63-ия километър на магистралата. Там ограничението на скоростта е 90 километра в час заради лошата настилка, а предложението беше на министъра на регионалната политика Лиляна Павлова, избрана именно от ГЕРБ“, разказва водещият на „Жега“ Любомир Огнянов.

При наближаването на тунелите има ограничение от 100 километра в час, но джипът на депутата преминава със 130 км/ч. На излизане  депутатът набива спирачки, тъй като вижда патрулен автомобил на КАТ с камера. Въпреки това той премина покрай полицаите със 100 км/ч, каза Любомир Огнянов. При навлизането в участъка, където е разрешена максимална скорост от 90 км/ч, Пламен Йорданов се движеше със 130 км/ч, но вместо да намали, той ускори и достигна 160 км/ч, добави журналистът.

Това не е бил единственият нарушител засечен от екипа на „Жега“. Тунчер Кърджалиев от ДПС е засечен да кара със 100 км/ч на бул. „България“ малко след НДК. Там максималната скорост е 70 км/ч, но заради строителен обект ограничението е до 60 км/ч. Белият джип на Кърджалиев се е движил с 40 км/ч.

Друг депутат от ДПС Хамид Хамид пък е заснет да кара в бус лентата на Цариградско шосе.

За тези нарушения депутатите няма как да бъдат глобени, тъй като нарушенията не са регистрирани от органи на „Пътна полиция“, заяви в студиото на „Жега“ началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. Той уточни, че ако депутатите са били спрени от патрул, наказанието за Пламен Йорданов е 500 лв. Глоба, а за Тунчер Кърджалиев – 200 лв.

След дългата великденска ваканция пред водещия Любомир Огнянов председателят на парламентарната комисия по етика Валентин Николов каза, че депутатите могат да се сезират за всяко нарушение на етиката от свои колеги, но са с вързани ръце, тъй като не могат да вземат решение за тяхното наказание.

Председателят на Комисията по транспорт Гроздан Караджов беше много по-краен като призова депутатите джигити да бъдат лишени от свидетелствата им за правоуправление.

Пред камерата на „Жега“ Пламен Йорданов от ГЕРБ първо разкритикува шофьорите, които не спазват ограниченията по магистрала Тракия.

„Без да знае, че го питам за неговото собствено поведение на пътя той определи шофьор, който кара със 160 км/ч в отсечката след 63-ия километър на магистралата като водачи застрашаващи живота на останалите участници в движението“, разказа Любомир Огнянов.

След като разбра, че сме го заснели той първо поиска да види записа, след това каза, че увеличението на скоростта е предизвикано от „увличане“, добави журналистът.

Екипът е бил свидетел и на още по-комична гледка пред сградата на парламента. Шофьорът на председателя на парламентарната комисия по земеделие Румен Христов Красимир Тодоров паркирал служебния автомобил до храм-паметника „Св. Александър Невски“ на място отредено за автобуси с туристи. Веднага след това до него спрял джип, от който слезли мъж и жена. Отворили багажника и подали на Красимир Тодоров цяло агне и пакет опаковани дреболии. Крехкото месо било внимателно поставено в багажника на служебния автомобил. След великденската ваканция Красимир Тодоров обяснил пред екипа на „Жега“, че агнето било за него, а не за Румен Христов. На въпрос дали е практика служебните автомобили да бъдат използвани за лични цели той отговорил отрицателно.

Жега, всяка неделя, 18ч., само по TV7

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 4 май 2015 г.