Депутат на ГЕРБ замери Бареков с чаша – снимки

Яйца полетяха по кандидат-депутата на ГЕРБ Доброслав Димитров, който приклекна зад банката на сцената. Второ яйце обаче го улучи в лицето и той слезе от трибуната под възгласите на хората „Довиждане“. Изнервен, бившият депутат и настоящ кандидат-депутат Димитров се ядоса на тв водещия и с думите „Ти нормален ли си, бе!“ хвърли в краката на Николай Бареков порцеланова чаша.

„Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна“, заяви Бареков на множеството от хора. „Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам“. Той каза на гражданите, че за хала им са виновни „тези, които говорят за манафи, педали и капути“. „Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета, каза по адрес на Доброслав Димитров журналистът. „За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни“, прогнозира Бареков. Още днес ще подам сигнал до МВР и до прокуратурата. До дупка ще го съдя, закани се журналистът на кандидат-депутата от ГЕРБ.

Оказа се, че парче от порцелановата чаша, с която представителят на ГЕРБ замери тв водещия, е паднало на паветата, досами 3-годишния Ивчо, който бе дошъл с баба си на площада. До ескалация на страстите на площада се стигна, след като неколкократно водещият на кампанията Николай Бареков призоваваше към спокойствие и уталожване на емоциите между партийните агитки и гражданските движения. Той осъди подобно поведение като недопустимо.

По-рано симпатизантите на ГЕРБ напуснаха площада, след като, по думите на Димитров, имало опит един от тях да бъде ударен. Бареков разкри още, че полицията в София е отказала да охранява обществения ред по време на последното преди изборите живо предаване от турнето „България избира“ на TV7 и NEWS7, въпреки че ръководството на медията се е обърнало за съдействие към СДВР. Той подчерта, че столицата е единственият от над 20-те града, където тв екипът е получил отказ от органите на реда.

Снимки от скандала:

Коментари (0)

Публикувано в на 7 май 2013 г.