Денят на бащата с Александър Сано и Захари Бахаров от БНТ

След “Под прикритие” двамата актьори Захари Бахаров и Александър Сано се събират отново за сериал на БНТ, информира вестник 24 часа. Макар все още да върви подготовката за него, се очаква Бахаров и Сано да играят едни от главните персонажи в него.

Сериалът няма да има нищо общо с мафия, престъпления и гонки, а ще е посветен на сериозен проблем – разпада на едно семейство и как разводът се отразява и върху децата в него, и върху техните родители. Това ще е минисериал в 6 епизода, чиито снимки започват през януари. Очаква се той да тръгне в ефир във втората половина на 2018 г.

Изпълнителен продуцент е Мартичка Божилова от “Агитпроп” ООД, а по сценария работят Теодора Маркова и Георги Иванов, които бяха в екипа на най-успешните български сериали като “Стъклен дом” и “Под прикритие”.

Режисьор е Павел Веснаков, носител на международни фестивални отличия и с доказан опит в телевизионните сериали (има две награди “Златна роза” за късометражно кино и голямата награда в Клермон-Феран за филма “Чест”).

“Проектът “Денят на бащата” вече спечели грант по програма “Медия-Европа”, обясниха от БНТ. Тази програма дава подкрепа на филмовата и аудио-визуалната индустрия в Европейския съюз за развитие, разпространение и промоция на техните творби.

“Продукцията беше селектирана за представяне в най-престижния преглед на световната продукция на сериали Serie Series във Фонтенбло (Франция) в края на юни 2017 г. и за пазара на фестивала във Венеция през есента”, казват още от телевизията.

БНТ ще финансира и два детски сериала. Единият от тях ще е по романа за юноши “Островът” на Александър Секулов. Сценаристи ще са Симон Еди Шварц, Пламена Велковска и Сабина Иванова, а режисьори – Милко Лазаров, Милена Андонова, Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Продуцент е “Ред Карпет” ЕООД.

“Островът” е за приключенията на група деца на гръцки остров, които повеждат битка с нашествениците от училището по гмуркане не само за владението на близкото малко островче, но и за честта и любовта.

Вторият детски сериал на БНТ ще е “Румбата, аз и Роналдо”. Прави го продуцентската компания “Дрийм тийм”. Сериалът ще разказва историята на деца, които се обединяват около любимата си игра – футбола. Те искат да направят отбор, с който да се запишат на междуградски турнир, но не след дълго разбират, че това няма да е толкова лесно, колкото са очаквали. И двата детски сериала ще бъдат от по 8 епизода, всеки с продължителност по 54 минути.

Инфо: Вестник 24 часа

Коментари (0)

Публикувано в на 26 ноември 2017 г.