Денсинг старс Ицо Хазарта и Лили правят люш, люш – снимка

Виена среща Рио в Dancing Stars

Валс и самба са танците, които звездните двойки ще танцуват в Dancing Stars  на живо в понеделник вечерта. Три шивашки ателиета подготвят балните рокли за дамите и фраковете за кавалерите, които ще танцуват валс. Само за изработката на една рокля се изполват около 9 метра плат. Материите трябва да се леки и ефирни, затова дизайнерите наблягат на коприна и шифон, a балните рокли за дамите са предимно в светли тонове.

Валсът се появява през втората половина на XVIII-и в. и е един от първите салонни танци. Той изисква разстоянието между партньорите да е минимално, а понякога те дори се допират един до друг. Това е причината първоначално виенският валс да има репутацията на неморален. През XIX в. обаче танцът е реабилитиран и се радва на огромна популярност.

Градусите в Dancing Stars в понеделник вечер ще се покачат допълнително от изпълненията на самба, с които ще се представят половината от звездните двойки. Самба е любимият танц на Галена Великова, което допълнително ще мотивира участниците да се представят на ниво. Роден в Бразилия и обявен за “национален танц”, още през 1930-те, самба е емблемата на прочутия карнавал в Рио. Преди месец и половина там милиони го танцуваха по улиците.

На снимките:

Ицо Хазарта и неговата партньорка Лили прекарват времето между тренировките заедно. Те ще танцуват валс на музика на Шаде.

Латинка и Фил борят умората след изтощителна тренировка за самбата в понеделник

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 25 март 2013 г.