David Carretta – мустакатко разтърсва тайно подземие на НДК!

David Carretta е първият артист на световно известния Gigolo Records, който ще пуска у нас за партито на DJ Mag

DJ Mag България ще отведе музикалите фенове в подземията на НДК на 24 април. Към хедлайнерите на партито – белгийската ню диско сензация Aeroplane, сега ще се присъедини един изключително интересен френски артист с двадесетгодишна кариера, три албума, около 30 ремикса и взривоопасни шоута на сцени по целия свят – David Carretta.

Дискретният и мустакат продуцент от Марсилия, Франция, е първият артист от световно известния немски лейбъл Gigolo Records, собственост на DJ Hell, който ще гостува у нас с подкрепата на Френския културен институт.  На сцената David Carretta се превръща в невероятен шоумен, демонстрирайки силен сексуален имидж, изпълнен с хумор, разкриващ мъжествен вид кич и характер без морални задръжки. Някъде между Giorgio Moroder и порно актьор от 70-те. Мустакатото електро вече има своя емисар, който ще застане зад пулта в НДК – Дебаркадер.

На седем години David сам си конструира барабани от пластмасови кутийки, може да се похвали с първата си пластмасова китара и пее на плейбек с дървен микрофон. На 17 французинът основава бандата „Art Kinder Industry” заедно с един приятел, еднакво отдадени на електронната музика. По време на участия двамата носят военни униформи и газови маски и през следващите четири години обикалят южна Франция, посвещавайки своите лайв представления на теми като атомното оръжие или конфликта в Близкия Изток.

Зараждането на техно музиката във Франция се отразява сериозно на младия Carretta. Вече завладян от ню бийт и ейсид хаус, неговите музикални вкусове еволюират към по-тежък звук. През 1993, David издава първия си запис с митичния и ултра модерен по това време немски лейбъл – Harthouse (собственост на Sven Vath), под псевдонима Calyptol Inhalant. Германия „осиновява” David, когато се запознава с DJ Hell по време на турне през 1995 г. DJ Hell основава International Deejay Gigolos, след като чува парчето на Carretta “Innerwood”. Момчето от Марсилия е истинската причина зад вълнуващата история на един от най-напредничавите музикални лейбъли днес.

През 1999 David преминава на по-висока скорост, с първия си електро нетипичен албум “Le Catalogue Electronique”, вдъхновен от звуците, които е чувал в юношеството си, както и от техното. Последва голямо турне от Берлин до Чикаго, през Аржентина, Италия, Япония и Русия.

През 2001 Carretta издава “Domination EP.”, от който се ражда зверският хит “Vicious Game”. Така изгрява и новият звук на френския диджей, звукът на “Kill Your Radio” от 2004 г. Вторият албум «Kill your Radio» е анархичен, политически пънк за унищожителната музика, безкомпромисна и срещу модерните тенденции. С него David стартира и собствения си лейбъл – Space Factory, заедно със съпругата си Gigi Succès.

Italo-Disco усещането е пропито в последния нов албум “Rodeo Disco” или както го описва той самият: „мечтата на едно лудо хлапе за научна фантастика и аналогови синтезатори”. След коридата на Gigolo годините, този албум ни кани на междузвездно родео, диско балада през космоса, в която може да срещнете роботите на Kraftwerk. Родеото на Carretta е красиво като лятно, звездно небе, а сега и българските фенове ще могат да вземат участие в него.

Билетите в предварителна продажба за партито на 24 април са с цена 10 лв. и могат да бъдат купени от eventim.bg и ticketstream.bg, на място – 20 лв. Входът за НДК – Дебаркадер е от паркинга под моста на влюбените.

Повече за David Carretta на:

www.davidcarretta.com

www.myspace.com/davidcarretta

Коментари (0)

Публикувано в на 15 април 2010 г.