Дървото на живота срещу Седем часа разлика – кой гризна дървото?

NEWS7 ФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО триумфира на първо място в ефира

Още първите мачове от NEWS7 футболно първенство приковаха зрителския интерес и изстреляха TV7 на върха. Двубоите Славия-Ботев (петък) и ЦСКА-Литекс (събота) държат безапелационно първо място в телевизионния ефир – съответно над 26% и над 24% пазарен дял, като срещата ЦСКА-Литекс привлече повече телевизионна аудитория от зрителите на конкурентните bTV и NOVA, взети заедно.

„Показахме световно ниво на излъчване на футболните двубои още с първите срещи от пролетния дял на NEWS7 футболно първенство. Както показват резултатите, феновете на българския футбол оцениха това, въпреки спекулациите на някои медии кой кого е победил”, коментира Николай Бареков, изпълнителен директор TV7, News7 и Super 7.

Важно уточнение: всички цитирани от ТВ7 данни са на GARB за целева група 18-49, а не за всички ТВ зрители!

 

В неделя, 3 март,  ТВ зрителите отново избраха извънредното студио на bTV от 11 часа с водещи Виктория Петрова и Светослав Иванов, за да проследят на живо събитията по повод националния празник и демонстрациите в цялата страна. Предаването, което продължи до 15.30 часа, отчете близо три пъти по-висок дял в сравнение с втория по гледаемост канал по същото време.

Между19.00 и 20.00 часа, когато bTV излъчи централната си емисия новини и специалното издание на bTV Репортерите, посветено на новите факти около спора за гроба на Левски, bTV привлича над 1,2 милиона зрители, близо 3 пъти повече в сравнение с прекия конкурент по същото време.

Най-много зрители остават с bTV и след 20.00 часа, когато се излъчват поредните епизоди на „Седем часа разлика”, независимо от старта на нова програма в ефира на друга медия.

Графики за гледаемостта на bTV за 3 март

Извънредно студио 11.00 – 15.30 часа

bTV Новините и bTV Репортерите – 19.00 – 20.00 часа

bTV – 20.00 – 22.00 часа

 

От ТВ7 обаче поглеждат резултатите от рейтинга под друг ъгъл:

„Дървото на живота” безапелационно спечели София

Българската сага изстреля TV7 на лидерско място в най-гледаните вечерни неделни часове

Мегапродукцията „Дървото на живота” стартира навръх 3 март с впечатляващите близо 15% пазарен дял, които категорично изстреляха TV7 на второ място по гледаемост в праймтайма. Българската сага е безспорен лидер в София с пазарен дял над 24% и безапелационно първо място по гледаемост в столицата. Поради високия интерес и постъпилите хиляди зрителски запитвания, TV7 ще излъчи извънредно повторение на Епизод 1 на сериала в четвъртък, 7 март, 20:00. Епизод 2 ще бъде излъчен в неделя, 10 март, 20:00.

Дървото на живота” е проект, с който може да се гордее всяка световна телевизия. В създаването на сериала е инвестиран огромен ресурс от страна и на продуцента, и на TV7. Постигнатите резултати са логичен резултат от отличната работа на толкова много хора. Не се съмнявам, че „Дървото на живота” ще заеме мястото си на телевизионното събитие на седмицата”, коментира Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7, NEWS7 и Super7.

Важно уточнение: всички цитирани от ТВ7 данни са на GARB за целева група 18-49, а не за всички ТВ зрители!

Коментари (0)

Публикувано в на 5 март 2013 г.