Дъртият наркоман Джинджър Бейкър и напушени хакери – Rolling Stone!


Плюс: Колко близо сме до следващата екокатастрофа? Разбери всичко за топящите се ледници.

В юбилейния си брой, с който отбелязва една година в България (на пазара от 2 ноември), списание Rolling Stone ти показва какво в момента е яко на родна земя и в световен мащаб.

Разбери кои са най-популярните изпълнители и най-чаканите филми, кои са най-големите открития в света на модата и дизайна, какво ново на българската арт сцена и защо възлагаме надежди на Лотар Матеус и на клубните футболисти.

Кажи здрасти на супергорещата Яна Титова, която дебютира на голям екран с филма HDSP: Лов на дребни хищници – и на всички нови неща, които са къде-къде по-добри от боклуците, които си мислеше, че харесваш миналата година.

Колко близо сме до следващата екологична катастрофа? Ледниците както в Антарктида, така и в Гренландия се топят два пъти по-бързо, отколкото през 2002 г., като губят по около 400 млрд. т лед годишно. Според данни на НАСА ледниковият щит в Антарктида, където се намират 91% от световните ледници, е изтънял драстично през последното десетилетие. Почти целият шелфов лед в региона се отдръпва, осем ледника напълно или частично са се разпаднали. Новите проучвания сочат, че топящите се ледници могат да превърнат 153 милиона души в бежанци. От новия брой на Rolling Stone можеш да разбереш всичко за процесите, които ни водят към поредния природен катаклизъм.

Джинджър Бейкър, 70-годишният барабанист на Cream, е човекът, изобретил солото на барабани в рока. През петдесетгодишната си кариера Бейкър е бил един от най-влиятелните и иновативни барабанисти. Свирил е с всички – от Ерик Клептън и Джони Ротън до Макс Роуч и Фела Кути, – но е не по-малко известен заради факта, че е един от първите луди наркомани в музиката, отчуждили се постепенно от семейството си, от приятелите си и от членовете на бандата си.

“Хората твърдят, че Cream са заченали хеви метъла – казва Бейкър. – Ако случаят е такъв, трябвало е да направим аборт.” От 1999 г. Бейкър живее в самоналожено изгнание в Южна Африка, след като е изхвърлен от няколко жилища в Англия, Нигерия, Италия и Америка. Виж как той продължава да си печели врагове и оттам.

Юбилярите разказват и за шеметния възход на банда хакери, които са се нарекли “Зелени шапки”. Избират за името си цвета на доларите, защото заредени с впечатляващо разнообразие от наркотици, младежите съчиняват код за пробив, чрез който източват милиони банкови сметки с помощта на откраднатите номера на кредитни и дебитни карти.

Тримата другари на практика извършват най-голямото киберпрестъпление на планетата, което за кратко им позволява да живеят мечтите на половината човечество – да празнуват рожден ден в суперяк клуб в Ню Йорк за сумата от 75 000 долара, или да отсядат в луксозните апартаменти на свръхскъпи хотели.

Но всяко удоволствие си има цена. В момента всички са зад решетките, като главният мозък зад кибероперацията “Стани богат или умри, докато се опитваш” ще остане там за поне 20 години.

И ОЩЕ:

–        Джери Лий Люис

–        Ерик Клептън

–        Рон Ууд

–        Светът чества 70-годишнината на Джон Ленън

–        Halloween

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2010 г.