Дарик радио и БНТ създават най-забавния сутрешен блок!

БНТ и Дарик радио със съвместен сутрешен блок „Денят започва с Витамин”

В четвъртък, 4 август, в 8.45 ч. водещите Жени Марчева, Михиал Дюзев и Драгомир Симеонов ще посрещат с пресни плодове  ранобудните зрители и слушатели на езерото „Ариана” в София (откъм Цариградско шосе).  С тази инициатива те ще анонсират старта на съвместната продукция на сутрешните блокове в ефира на БНТ и Дарик радио ”Денят започва” и ”Витамин”.

От 8 до 26 август ”Денят започва с Витамин” ще започва веднага след новините в 7:00ч. и ще продължава до 9:00ч. В предаването зрителите и слушателите ще могат да видят и чуят актуалните политически и социални теми, едновременно в телевизионния и радио ефир. Любопитните теми и забавните гости също ще бъдат част от лятната програма на двете медии.

Между 8-ми и 12-ти август, денят ще започва с витамин от гр. Варна. Телевизионното студио на БНТ и радиостудиото на Дарик ще се пренесат на плажа в морската столица. Директно от пясъка, близо до вълните, водещите Жени Марчева от БНТ и Михаил Дюзев от „Дарик радио” ще посрещнат своите събеседници .

От 15 до 26-ти август срещата в ефира между БНТ  и Дарик ще се  реализира от Студио 5 на Националната телевизия и студиото в София на радиото. През тези две седмици Жени Марчева ще си партнира с Драгомир Симеонов. По време на съвместния Сутрешен блок на БНТ и Дарик зрителите и слушателите ще видят и чуят  много материали, които репортерите на двете медии ще реализират заедно.

Рубриката „Телепортер” ще разкаже за знакови събития, визуализирани с кадри от архива на БНТ. Зрителите и слушателите ще познават годината, в която те са се случили, на живо в ефир. Те ще могат да споделят и личните си спомени от съответната година.

Рубриката „В името на селото” ще представи репортажи за села със странни имена, а в „Закуска с Дарик” кореспондентите на БНТ и Дарик радио ще покажат как се приготвят едни от най-интересните ястия, типични за различните краища на България.

И още в ”Денят започва с Витамин”: нестандартни места, на които хората поставят съобщения, в рубриката „Какво пише на стената” и възрастни обясняват на децата си какво означават различни думи, в рубриката „Азбучно детско лято”.

Вижте радиото и чуйте телевизията  всеки делничен ден след 7:00ч. с „Денят започва с Витамин”.

Гледайте БНТ на живо на адрес http://tv.bnt.bg/

Снимки Юлиана Николова, Дарик радио

Коментари (0)

Публикувано в на 3 август 2011 г.