Данчо Караджов и компания пеят Queen благотворително

На 27-ми март от 20 часа в зала 3 на НДК ще се проведе благотворителен концерт в чест на “Queen”, сходен по формат на световноизвестния трибют направен за Фреди Меркюри през април 1992г. на “Уембли”.

Сред българските музиканти ще участват Данчо Караджов от „Сигнал“, Звезди от „Ахат“, Тео Койчинов и Драгомир Драгиев от „Мюзик айдъл“, Валентина Александрова от „Стар академи“ и участвалият в „Евровизия“ Рене Ранев. Те ще изпълнят на живо 25 от най-известните и незабравими песни на “Queen”. “За да пресъздадем напълно атмосферата за зрителите, получихме разрешение от мениджмънта на “Queen” да използваме видеа към парчетата.” сподели организаторът на събитието Ангел Ангелов – Мостуна.

Концертът е организиран с цел феновете на “Queen”да се насладят на музиката на бенда и България да допринесе към благотворителната организация “Меркюри финикс тръст”. Тя е създадена в памет на починалия от СПИН вокалист, Фреди Меркюри, с цел да помага на хората, които себорят с това нелечимо заболяване по целия свят. Идеята и основаването на тази организация се случва благодарение на Браян Мей и Роджър Тейлър, другите легенди от  “Queen”, както и от мениджъра на групата – Джим Бийч.

„В края на февруари от “Меркюри финикс тръст“ изпратиха писмо, с което потвърждават нашия концерт и очакват нашите дарения. Билетите са по 20 за терена и 30 лева пред сцената, но има и ВИП пасове. С цел да се съберем повече съмишленици, пленени от религията „Queen„, предварително в мрежата на TixGate.com, Eventim.bg, и на касите на НДК сме пуснали пропуски с 20% намаление до 18 часа на 25ти март. В крайна сметка са важни две неща – максимален брой почитатели на „Queen“ да бъдат част от шоуто и да покажем на света, че и ние, феновете от България можем да помагаме за благородни каузи“, добави Ангел Ангелов.

Коментари (0)

Публикувано в на 24 март 2013 г.