Да станеш милионер от свирки за патки – ново по HISTORY

History SD & HD – програмни акценти – февруари 2014 г.

ГЕРОИ ОТ ВОЙНАТА: ПОЛША
Нов ексклузивен сезон
Неделя, от 9 февруари, 22,00 ч.

“Герои от войната: Полша” ни отвежда назад в миналото към Втората световна война – време, когато поляци от всички сфери на живота стават борци за свобода, шпиони и разшифровчици в смъртоносната битка срещу нацистите. Годините на съветска пропаганда и прикриване не допускат много хора да научат тези невероятни истории за проявена смелост, но днес изумителните разкази за изключителен героизъм и саможертва най-сетне излизат наяве. Чрез разговори с малцината все още живи очевидци, достъп до наскоро разсекретени документи и архивни кадри поредицата от пет епизода се явява свидетелство за смелостта на полските военни герои.

ПАТЕШКА ДИНАСТИЯ
Нов ексклузивен сезон
1-ви сезон. вторник, от 4 февруари, 23,00 ч.

Дълбоко в блатата на Луизиана едно необикновено семейство южняци живее собствената си версия на американската мечта. Това е Патешката династия и по-точно фамилията Робъртсън – предприемачи, чийто бизнес е намирането на дървени отломки в блатата и конструирането от тези отломки на свирки за патици – бизнес, превърнал Робъртсън в един от най-нетипичните бизнес магнати в Америка. Въпреки че печалбата непрестанно нараства, тези милионери в камуфлажно облекло остават верни на южняшкото си наследство и на семейните традиции, живеейки възможно в най-голяма степен в съответствие с южняшкия стил на живот. Предаването представя ежедневието им и неизбежните предизвикателства, с които все трябва да се справят поради спецификата на препитанието им – но и неизменно с чистосърдечно чувство за хумор и специален вид южняшко ноухау.

ЛЕГЕНДАТА ШЕЛБИ: БЛАТНИЯ ЧОВЕК
Нов ексклузивен сезон
1-ви сезон. Сряда, от 19 февруари, 23,00 ч.

В продължение на четири сезона проследявахме приключенията на Шелби Станга в блатата и езерата на Южна Луизиана в “Дървосекачи”. Търсенето на трупи обаче е само едно от забавните му занимавки. Сега за първи път ще се запознаем по-отблизо с живота му когато не търси дънери. След като ураганът Айзак наводнява плаващия му дом, Шелби трябва да напусне блатото и да се отправи към истинския свят, където го очакват нови преживявания, изкарващи го от зоната му на комфорт. Няма занаят, който да го плаши – било то работа във ферма за алигатори, прочистване на къща от блатни плъхове, лов на риба в океана или лов на диви свине. Шелби е готов да се захване с всичко, но по неговия си начин.

НОЩ НА СПЕЦОВЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА
Нов ексклузивен сезон
Продължава всеки понеделник, от 22,00 ч., последвано от “Спецове в заложната къща: Великобритания” от 23,00 ч., от 24 февруари

През февруари всяка понеделнишка вечер ще е посветена на Спецовете в заложната къща – предстои да покажем по HISTORY два съвсем нови епизода на “Спецове в заложната къща” и Спецове в заложната къща: Великобритания”. Вечерта стартира с два ексклузивни епизода от оригиналния екип на “Спецове в заложната къща” в Лас Вегас, докато проследяваме ежедневието им, в което се опитват да изкарат бързи пари от вещи в Града на греха. След това насочваме вниманието си отвъд Атлантика – в “Спецове в заложната къща: Великобритания”, за да видим как Марк Манинг и екипът му в “Кралска заложна къща” в Честър купуват и продават изумителни предмети с историческа стойност и преговарят с впечатляващи английски клиенти, готови да се пазарят за всяко пени.

Коментари (0)

Публикувано в на 29 януари 2014 г.