Chevron започва да сменя работници преди стачката на рафинерията в Калифорния

Рафинерията на Chevron Corp беше показана на 7 август 2012 г. в Ричмънд, Калифорния. REUTERS / Робърт Галбрайт

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

20 март (Ройтерс) – Chevron Corp започна смяна на операциите в петролната рафинерия в Калифорния в неделя преди стачката на United Steelworkers, която започва в 12 часа на обяд в понеделник.

Представител на профсъюза каза, че Chevron е бил информиран за намерението си да започне стачка в завод извън Сан Франциско след провала на преговорите за ново трудово споразумение.

Съществуващият договор в рафинерията в Ричмънд, Калифорния, изтече на 1 февруари. След като работниците отхвърлиха най-новата оферта, и двете страни се съгласиха с непрекъснато удължаване, което не беше подновено от синдиката.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Заводът, който произвежда 245 000 барела на ден, е втората по големина рафинерия в щата, с работници, представляващи повече от 500 синдикати и произвеждащи бензин, реактивно гориво и дизелово гориво.

„Разочароващо е, че Chevron напуска масата, вместо да се пазари добросъвестно“, каза Майк Смит, ръководител на Националната програма за договаряне на петрол на USW.

Говорител на Chevron каза в изявление в неделя, че е ангажирана с продължаване на преговорите за сделката.

Базираната в Сан Рамон, Калифорния компания е „готова да доставя енергийни продукти на потребителите безопасно и надеждно“, добави говорителят.

В неделя галон безоловен обикновен бензин беше продаден за 5,847 долара и галон дизел за 6258 долара, най-високата цена на горивото в страната в Калифорния, според AAA.

Следобед преди крайния срок за стачката, комисията по продажбите на Chevron започна да поема контрола върху операциите в рафинерията, извършвани от синдикални работници, каза запознат с въпроса.

READ  Класиране в PGA Championship 2022, победител: Джъстин Томас се присъединява към Уил Саладорис в плейофа за втора голяма победа

USW и американските рафинерии постигнаха национално споразумение миналия месец, предлагащо увеличение на заплатите с 12% за четири години на около 30 000 членове на съюза в петролните и химическите компании. Всеки местен синдикат поотделно договаря споразумение, обхващащо специфични за завода въпроси, а работниците в Ричмънд два пъти отхвърлиха предложенията на Chevron. Прочетете още

Синдикатът в събота инструктира машините да отидат в рафинерията и да премахнат личните си инструменти преди изтичането на удължаването на договора.

Членовете на съюза два пъти гласуваха за отхвърляне на договорните планове, предложени от Chevron. Според новини, публикувани онлайн от USW Local 12-5, последната анкета, която приключи в събота, беше до голяма степен срещу последната, най-добрата и последна оферта на компанията.

Регистрирайте се сега за неограничен безплатен достъп до Reuters.com

Доклад от Гари МакУилямс, Допълнителен доклад от Ервин Себа; Редактиране от Дънам и Даян Крофт

Нашите стандарти: Принципи на доверието на Thomson Reuters.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.