Cartoon Network започва да създава анимация в Европа

Turner broadcasting одобри първия анимационен сериал, който ще бъде изработен в студиото на Cartoon Network в Европа

Невероятният свят на Гъмбол е анимационна поредица за деца между 6 и 11 години, която се очаква да бъде излъчена по Cartoon Network в целия свят.

Филмът представя приключенията на синята, дяволита котка Гъмбол в града Елмор. Компания на главния герой правят неговите закачливи приятели от училище – златна рибка, тиранозавър, фъстъче и банан. Очаква се анимацията да бъде изработена за две години по популярния американски метод сториборд.

Това е важна стъпка за лондонското студио, което беше основано през 2007 година от Turner Broadcasting, за да засили инвестициите в локално разработени продукции.

“Ние основахме студиото в Европа, за да инвестираме повече в европейската анимационна индустрия и за да търсим нови аниматори със свежи идеи. Невероятният свят на Гъмбол е поредица, която по бюджет не отстъпва на продукциите, произвеждани в САЩ”, каза вицепрезидентът на Cartoon Network – Европа Даниъл Ленърд, отговарящ за развититето на оригинални продукции.

“В поредицата ще бъде използвана комбинация от 2D и 3D компютърна анимация и реални декори. Най-важното е, че историята е много увлекателна и смешна и ще се хареса на всеки, който обича анимационните филмчета.”

Коментари (0)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.