Бягството от Централния софийски затвор в Темата на Нова

„Свободни затворници“ тази неделя в Темата на NOVA

Вероника Димитрова говори по една от най-горещите теми в държавата в последните седмици – тази неделя, в 19.20 ч., след централните новини

Тази неделя, 22 април, Темата на NOVA ще разкаже за равносметката след бягството от Централния софийски затвор на двама рецидивисти. Преди две седмици въоръжените Радослав Колев и Владимир Пелов заплашват надзирателите и успяват да избягат през парадния вход. По разказ на друг затворник двамата плануват бягството повече от месец преди да го осъществят.

Колев е рецидивист с 26-годишна присъда за убийство, Пелов също е рецидивист, който излежава 32-годишна присъда за грабеж, отвличане и опит за убийство на полицаи. Той има и предходна присъда от 15 години, отново за убийство.

Двамата затворници донесоха страх, но и много въпроси, които вече втора седмица стоят без отговор, а именно – защо все още няма виновни, каква е причината двамата да не са заловени и защо престъпниците изобщо успяват да избягат от затвора?

Кои са дръзките бягства през последните четири години, как са се случили и кои са главните герои в тях – разберете в Темата на NOVA с Вероника Димитрова тази събота, 22 април, веднага след централната емисия новини.

Гледай видео запис от предаването

Коментари (0)

Публикувано в на 20 април 2018 г.