Булсатком иска 98 000 лева за телефонен номер

Искаш GSM-номер с 6 еднакви цифри? Приготви си ни повече, ни по-малко от… 98 хиляди лева и заветната комбинация е твоя! Нужно е само сумата да влезе по сметката на най-големия доставчик на телевизия в страната – „Булсатком“, който се сдоби с лиценз за мобилен оператор още през 2013 г., но едва отскоро започна да предлага услугата „Мобилен телефон“.

Тъй като услугата от сравнително нова, четвъртият мобилен оператор примамва клиенти с т.нар „Уникален номер“. Само споменаването му предизвиква истерия сред милионерското съсловие, за което е въпрос на престиж и гъзария партньорите и метресите им да се свързват с тях, набирайки заветната комбинация от сорта на 0XXX 777 777.

На подобни композиции останалите три мобилни оператора отдавна са открили собственици, затова и при тях цени като горепосочената вече не са актуални, показа проверка на ПИК. „Теленор“, например, срещу 100 лева, все още предоставя избор на „Златен номер“ – комбинации от сорта на 089X 50 40 30 или 089X 240 230.

Почти 5 пъти по-скъп обаче е „златния“ номер с 5 еднакви цифри или 4 еднакви поредни при телевизионния оператор – 480 лв. За хиляда лева без 20 пък се продава „Платинен номер“, например 0996 666 333 или 0996 20 20 20.

На цената на един автомобил втора употреба и на чисто нов обаче са номерата, закодирани като „Диамантен“ и „Уникален“. Срещу 9800 лева позиционираната в Стара Загора компания предлага комбинации като 0996 300 300. След като извадят 98 бона на уникален номер, собствениците им получават и бонус – 5 години безплатна мобилна телефония. Такива номера никога не са притежание на обикновени клиенти. В миналото, в зората на демокрацията, техните собственици обикновено бяха хората от подземния цвят, които отдавна не са измежду живите.

Любопитно е, че „Булсатком“ разчита клиенти за номера от 100 бона да привлече скандалната Александра Богданска. Миската с противоречиво досие рекламира новата мобилна услуга в сайта на компанията. Присъствието й там обаче e меко казано цинично. Не е тайна, че миналата година красавицата се сдоби с прозвището Сашка пръста, след като настоящият й съпруг Даниел Петканов я разобличи, че е палувала с платежоспособни господа от чужбина.

Дано в „Булсат“ не се надяват чрез същата схема Александра да им докара баровци – мераклии за уникални номера!

Инфо: Агенция ПИК

Коментари (0)

Публикувано в на 23 ноември 2017 г.