„Булеварден роман“ – Евроком излъчва драма на прочутия Клод Льолуш

Филмови акценти от програмата на „Евроком“ за събота и неделя, 6 и 7 ноември 2010 г.

7 ноември (неделя), 23:00 часа
Булеварден роман
Франция, 2007
Драма
Режисьор и сценарист: Клод Льолуш
С участието на: Фани Ардан, Доминик Пинон, Мишел Берние, Борис Вентура, Одри Дана, Марк Рюфо и др.

Известният френски режисьор и сценарист Клод Льолуш е автор на драмата „Булеварден роман”. С 50 филма зад гърба си и един „Оскар” за най-добър-чуждоезичен филм с „Един мъж и една жена” (1967), Льолуш е сочен за един от най-важните френски режисьори за всички времена.

„Булеварден роман” е най-новата му продукция, за която той работи под псевдоним и едва след премиерата на филма в Кан разкрива, че той е режисьор. На афиша на лентата му седят имената на актьорите Фани Ардан („8 жени”), Доминик Пинон („Невероятната съдба на Амели Пулен”) и Мишел Берние („Сан Антонио”).

Жюдит Ралицер (Фани Ардан) е популярна авторка на криминални романи, за която се носят слухове, че някой друг пише книгите й. Един ден тя е повикана на разпит в полицията, защото има подозрения, че има косвена връзка с убийствата на сериен убиец-педофил. В същото време младата фризьорка Югет (Одри Дана) пътува с годеника си към провинциална ферма, за да го запознае с родителите си.

Между тях възниква скандал и той я зарязва без портфейл и документи на средата на пътя. Югет случайно се запознава с мистериозния непознат Луис (Доминик Пинон), към когото отправя молба да се представи за неин годеник, за да не разочарова майка си. Съдбите на писателката, фризьорката, странния Луис, серийния убиец и един учител, който напуска семейството си, се преплитат в един неочакван кръговрат, от който не е ясно какви ще бъдат последствията.

Коментари (0)

Публикувано в на 26 октомври 2010 г.