Буги Барабата пее нов “Тъжен блус“ – естествено, първо по Z-Rock!

Бараби блус бенд на 17

На 24 май 2010 Браби блус бенд отбелязват своята седемнайсет годишнина –  те са група от така нареченото средно поколение на бъгарската рок сцена, и една от малкото действащи пълноценно и до днес.

Специално за случая, бандата ще представи  нов запис – песента “Тъжен блус“, изпята от нежното присъствие в групата Цвети Христова (Сторми).

Песента е избрана лично от режисьора Христо Кънчев, който създаде вълнуващ клип по музиката, текста и сценария на водещия в култовото радио Z-Rock – Буги Барабата.

В клипа ще се срещнем с големия български актьор Жан Илиев, носител на наградата „Икар“ на САБ (съюз на артистите в България), с актрисата Яна Ангелова и в главната роля невероятната 10-годишна артистка Християна Кънчева. Oстаналите участници са, разбира се хората от бенда:

Марио „Буги Барабата” Събев – автор на музиката, текста и сценария, китара

Цветелина „Сторми” Христова – вокал

Александър „Пожара” Панайотов – бас китара

Теодор „Торпедото” Янков – барабани, запис, мастеринг.

“Благодаря на групи като БТР, Епизод, ODD Crew и Турбо, които ме накараха да оценя това старо наше парче и да го избърша от праха, за да му вдъхнем нов живот, чрез гласа на Сторми“ сподели Буги.

Групата изказва благодарности на всички спомогнали за създаването на клипа, на спонсора и на внушителната агитка от фенове на Z – Rock, които помогнаха в заснемането му.

Премиерата ще бъде на 25 май, ден след празника на Барабите и на самия рожден ден на малката актриса Християна, главна героиня в разказа.

Групата заяви, че е  изключително удоволствие да се работи с Христо Кънчев и изказа надежди, че това няма да е последният им съвместен проект.

„В кариерата си на мим актьор съм оценил музиката като нещо изключително важно и специално в моя живот, а блусът и рокът са в сърцето ми. С Буги се познаваме от години идеята му за клип много ми допадна и успяхме да спечелим на наша страна и Жан Илиев, както и Яна и Християна.”

Песента ще бъде представена в ефира на радио Z-Rock, в предаването на Елена Розберг – “Голият обяд”, а клипът ще може да бъде видян на сайта на радиото www.zrockbg.com , след което ще бъде предоставен за свободeн даунлоуд в интернет. Очаквайте го и на новия сайт www.barabibluesband.com , както и в сайта на Бараби блус бенд.

Във VBOX7 вече се намира: Бараби Блус Бенд – Тъжен блус

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2010 г.