Buffalo Blizzard 2022: сняг с ефект на езеро погребва северен Ню Йорк

Бъфало, Ню Йорк – Части от Ню Йорк се отпуснаха в неделя, след като бурята нанесе няколко дни рекорден сняг върху градовете източно от езерото Ери и Онтарио.

Много фирми бяха затворени в най-тежко засегнатите райони, но магистралите бяха отворени отново и ограниченията за пътуване бяха премахнати в много райони, въпреки че се очакваше до 2 фута (0,6 метра) сняг в някои части на езерото в понеделник сутринта. Позиция, до голяма степен избягвана в предишни кръгове.

„Това е историческа буря. Без съмнение, тя е за книгите на рекордите“, каза губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул на пресконференция в неделя.

Сняг започна да вали в четвъртък в градовете на юг от Бъфало. В събота Националната метеорологична служба регистрира 77 инча (196 см) в Орчард Парк, дом на Бъфало Билс от НФЛ, и 72 инча в Естествения мост, селце близо до Уотъртаун в източния край на езерото Онтарио.

Подобни многодневни бури са донесли по-големи снеговалежи в Ню Йорк в миналото, но свирепостта на бурята в петък застраши рекорда на щата за най-голям снеговалеж за 24 часа: 50 инча (127 сантиметра) в Камдън, Ню Йорк, на 1 февруари 1966 г.

Джейсън Алумбах, метеоролог от базираната в Бъфало Национална метеорологична служба, каза, че е твърде рано да се каже дали някой от тазгодишните снеговалежи ще счупи този рекорд.

Хочул иска федерална декларация за бедствие за засегнатите райони, което би отключило известна помощ. Той каза, че екипите проверяват обитателите на паркове за мобилни къщи в райони с достатъчно сняг, за да срути покриви.

Футболният мач в неделя между Бъфало Билс и Кливланд Браунс беше преместен в Детройт поради обилен сняг.

READ  Оливия намери Родриго в USC да посещава уроци в музикалното училище Thornton

Ню Йорк не е нищо ново за драматичния сняг с ефект на езеро, който се получава, когато студеният въздух поема влага от топлата вода и след това я освобождава в ивици нанесен от земята сняг.

Бурята този месец беше поне най-лошата в щата от ноември 2014 г., когато някои общности на юг от Бъфало бяха засегнати от 7 фута (2 метра) сняг за три дни, срутвайки покриви и заклещвайки шофьори на нови пътища. Магистрала на щата Йорк.

Вижте също: Времето или не: Прогноза за зимното време с Лий Голдбърг

–––-

* Вземете приложението AccuWeather

* Също и AccuWeather

* Последвайте ни в YouTube

* Още местни новини

* Регистрирайте се за безплатни бюлетини

* Изтеглете приложението abc7NY за предупреждения за извънредни новини

Изпратете снимки и видеоклипове за времето

Имате снимки или видеоклипове за времето за споделяне? Изпратете до Eyewitness News чрез този формуляр. Важат условията за ползване.

Авторско право © 2022 от Associated Press. Всички права запазени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.