bTV Репортерите – фалшива кастинг агенция, хиляди измамени

Тази събота в bTV Репортерите: Хиляди измамени от фалшива кастинг агенция

За първи път в ефира Росен Цветков разговаря със създателя на схемата

Как в сянка, без офиси и срещи на живо, се печелят пари от кандидати за слава, разказва Росен Цветков тази събота в bTV Репортерите. Разследващият журналист на bTV и операторът Любен Кацаров тръгват по следите на сигнал за измама с фалшив кастинг.

Росен Цветков провежда за първи път в ефир разговор със създателя на схемата, в която се оказват привлечени и измамени над 230 000 души. Разследването показва как мечтите десетки хора биват излъгани от множество кастинг агенции с различни имена, но сходен почерк. Ухажвани са по телефона с еднотипни обещания. Плащат, но не получават нищо.

Зрителите ще получат отговорите на сложни въпроси за коварно измислената схема тази събота веднага след централната емисия на bTV Новините – кой ползва мечтите на хората за лъжа, как се оказва замесено името на bTV и на хитовото риалити „Фермата“ и защо тази история отведе Росен Цветков до разследване на bTV отпреди 8 години.

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е Главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Тази неделя в bTV Репортерите: Русия в четвъртвековно управление на Путин

Десислава Ризова и операторът Иван Филчев разказват за изоставения от правителството град Наро- Фоминск 11

Десислава Ризова представя тази неделя в bTV Репортерите филм за руската действителност след преизбирането на Владимир Путин за четвърти мандат. Репортерът на bTV Новините и операторът Иван Филчев срещат зрителите с жителите на бившия военен затворен град Наро-Фоминск 11, които се борят с липсата на всякаква заинтересованост от страна на държавата към техния живот.

„Нищо не работи, много отдавна. Вкъщи е много студено – 13 градуса. Много е студено и като се мием. Няма топла вода.“ Това споделя Александра – жена на бивш военен, която живее в Наро-Фоминск 11 вече 48 години с цялото си семейство в двустаен апартамент от 40 квадрата.

Градът е бил със специален военен статут и в него е било разположено секретно ракетно поделение, докато през 2009 военните се отказали от него. В момента Наро-Фоминск 11 е ничий. Никой не го иска и не дава пари за администрирането му и за… избирателна секция. Как са гласували изоставените от държавата граждани и какви мечти имат за бъдещето на своя град и Русия, Десислава Ризова показва на зрителите тази неделя веднага след централната емисия на bTV Новините.

Десислава Ризова е един от най-ярките репортери на bTV Новините с дългогодишен експертен опит и познания на обществените процесите в страните от бившия СССР. Именно тя предава на живо от Майдана в Киев по време на кървавите протести през зимата на 2013 и 2014. Журналистическата ѝ кариера започва в печатните медии, а 10 години по-късно открива любовта към телевизията. През 2010 се присъединява към bTV Новините и до днес е в екипа на редакцията с най-високо доверие в България. Предавала е от Афганистан, Ирак, Иpан, Палестина. Нейно е и първото интервю за българска медия с чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 23 март 2018 г.