bTV най-известната българска марка

bTV продължава да бъде лидер сред българските брандове. Това показа петото независимо проучване на потребителския сегмент у нас по инициатива на световната организация Superbrands. За трети пореден път първата частна национална телевизия получава това високо признание, след последните издания на класацията, проведени през 2012/2013 и 2015/2016 г. Google е най-силната чуждестранна марка в България, става ясно още от проучването.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява на два етапа: чрез конфиденциално гласуване на членовете на независимото експертно жури – борда на Superbrands Bulgaria, и чрез национално гласуване на потребителите в интернет. Това дава възможност експертното мнение да се разгледа успоредно с мнението на потребителите. Членовете на борда не получават материално възнаграждение, те не оценяват марка, с която са свързани, или брандове на свои конкуренти.

Партньор на Superbrands в националното гласуване на потребителите в интернет е институтът за пазарни проучвания GfK Bulgaria.

Номинираните марки са позиционирани за оценяване по сектори в 27 категории от потребителския сегмент на българския пазар.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 април 2017 г.