bTV Media Group празнува – а данните показват, че има защо!

bTV Media Group празнува с партньори и приятели снощи

Новата медийна група в България – bTV Media Group – беше официално представена на 27 октомри вечерта на празнично събитие. Над 1000 гости, сред които партньори, рекламодатели, продуценти, колеги от медиите и приятели отбелязаха успешния старт на bTV Media Group заедно с екипа на компанията и някои от най-популярните й лица.

Сред тях бяха водещите на новините, актуалните предавания и развлекателните програми на телевизиите в групата, както и радиоводещите на bTV Radio Group. Сред гостите на празника бяха и звезди от „Стъклен дом” и „Великолепната шесторка”.

За доброто настроение на гостите се погрижиха поп звездите Любо, Орлин и Графа, които поздравиха всички с песента „Заедно”, създадена специално за „Великолепната шесторка”, а след това изпълниха по няколко свои парчета.

„Днес ние храним нова надежда за бъдещето. За това, че ще можем да се разраснем, да предложим все повече и повече алтернатива за зрителите, повече качествена програма, с повече българска продукция, и че ще отговорим по-добре на техните все по-високи очаквания. Надявам се всичките ни амбициозни проекти да се осъществят”, каза Вики Политова, Главен оперативен директор, bTV Media Group.

bTV Media Group включва пет телевизии – bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, PRO.BG и RING.BG, шест радиостанции – N-Joy, Z-Rock, Melody, Classic FM, Jazz FM и 101.1 PRO FM София, както и няколко интернет платформи, разработвани от екипа на bTV Web.

Точно месец по-рано, на 27 септември, bTV показа разгромяващи конкуренцията данни пред своите рекламодатели.

Ето какво се казва в тях:

bMG = bTV Mdia Group; MTG = Нова ТВ, телевизии „Диема“, Нова спорт, телевизии Viasat и др.

• Каналите на bTV Media Group привличат 79% по-висок дял за целева група 18-49 All в сравнение с каналите на MTG;

• Каналите на bTV Media Group привличат два пъти по-висок дял за целева група 18-49 All в прайм тайм в сравнение с каналите на MTG.

По-долу ще откриете графика, която показва достигнатите дял и рейтинг на ключовите програми на основния канал от групата – bTV, както и сравнение с резултатите на ключовите програми на основния канал на MTG – Нова ТВ. Кликнете за голям размер:

• „Тази сутрин” на bTV привлича 2 пъти повече зрители в сравнение със сутрешния блок на Нова ТВ „Здравей, България”;

Централната новинарска емисия на bTV, формираща и гръбнака на програмната схема на телевизията, отбелязва дял от 58%!

• Всички ключови програми на bTV в прайм тайм имат дял над 40%, а някои и над 45%, докато тези на Нова ТВ не достигат 20%;

• Независимо от по-късния си начален час, вечерните шоу програми на bTV също достигат дяловете, които са над два пъти по-високи от тези, на конкурентното предаване по Нова ТВ.

Коментари (1)

Публикувано в на 29 октомври 2010 г.