bTV изправя „Мисия Лондон“ срещу X Factor по „Нова“! с онлайн видео и снимки

bTV изправя „Мисия Лондон“ срещу X Factor по „Нова“!

За първи път виждаме истинска ожесточена конкуренция между bTV и „Нова“!

От Нова ТВ изненадващо изтеглиха първия епизод на X Factor в неделя. Още на следващия ден след като стана известен този факт, от bTV отговарят със следното:

Най-успешният български филм от новата ни история – „Мисия Лондон” – ексклузивно по bTV в неделя, 11 септември, от 20:00 часа

Тази неделя за първи път в телевизионния ефир зрителите на bTV ще могат да се насладят на най-успешния български филм през последните 20 години – „Мисия Лондон”. Лентата е по романа на Алек Попов, който е и главен сценарист на филма. Продуцент е СИА, в лицето на Димитър Митовски и Иван Дойков. bTV, асоцииран партньор на „Мисия Лондон”, подкрепя качествените и стойностни български проекти, както в телевизионния ефир, така и в областта на игралното кино.

„Мисия Лондон” има уникални постижения в съвременната кино история, като разби досегашните рекорди по посещаемост в киносалоните в България – не само сред българските, но и сред чуждите продукции. От официалното разпространение на филма на 16 април до 26 юли 2010 зрителите, които са гледали продукцията, са 366 535, а приходите от продажби на билети надхвърлят 2 милиона лева. „Мисия Лондон” преобърна целия модел на кинопроизводство, като наложи нови стандарти и промени представите на аудиторията за българско кино.

Анотация:

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде високопоставен прием в Лондон, новоназначеният с протекциите й посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II.

В Лондон Варадин се оказва обграден от безумна плеяда колоритни персонажи, между които готвачът на посолството Коста Баничаров (Любомир Нейков), актьорът-далавераджия Чаво Толоманов (Георги Стайков), огненият дизайнер (Коцето Калки), руски мафиоти, красиви жени – наемни убийци, детективи от Скотланд Ярд и не на последно място – красивата студентка-стриптизьорка Катя (Ана Пападопулу), която чисти кабинета на посланика, но всъщност работи като принцеса.

Докато се опитва да обуздае пълната анархия, царяща в посолството, Варадин вижда уникален шанс да изпълни поставената му невъзможна мисия, когато на изискан прием получава от лорд Дийн Карвър (Дейвид Колингс) визитка на агенция с контакти сред най-елитните кръгове на британското общество. Това, което посланикът не знае е, че “агенцията” всъщност предоставя услугите на двойници, които изпълняват фантазии от по-интимно естество и че зад чаровния и обаятелен образ на нейния собственик Робърт Зиблинг (Алън Форд) се крие изпечен комбинатор.

С наближаването на знаменития прием, Варадин започва да открива, че в абсурдния свят, в който се намира, колкото повече нещо се оплесква, толкова повече си идва на мястото. Принуден да играе опасна игра, посланикът се впуска в невероятно приключение, което кулминира в безумно смешен химн на човешката глупост и суета.

Във филма участват още Орлин Горанов (президентът), Томас Арана (Томас Мънроу), Славчо Пеев (консул Мавродиев), Розмари Лийч (мис Кънингам), Джонатан Райланд (Дейл Ръдърфорд), Ралф Браун (детектив Колауей). Режисьор е Димитър Митовски.

Филмът е по сценарий на Алек Попов, Деляна Манева и Димитър Митовски.

Коментари (1)

Публикувано в на 9 септември 2011 г.