bTV: Бинар е „първото интернет радио у нас“

Очевидно на bTV не им върви откъм достоверност на информацията, когато засягат радио тематиката. Преди години обявиха в централна емисия новини Радио К2 за пирати, а в последствие медията спечели окончателно съдебния спор за честота 93,9 FM в София.

Извинение или уточнение така и не последваха, но не по-малко фрапираща формулировка завладя предаването „Тази неделя“ на 22 юли 2012 г. В репортаж за новото интернет радио „Бинар“, продукт на БНР, от bTV Media Group пренебрегнаха дори своя собствена медия – Jazz FM Lounge. В репортажа, елитарното и с минимален потенциал за широка аудитория „Бинар“ бе изписано и оповестено като „Първото интернет радио у нас“.

Странно е, радиото на bTV Media Group, което излъчва от няколко години по интернет – Jazz FM Lounge, какво се води?! Или пък всички станции, които са се възползвали от тарифата на ПРОФОН за излъчване на интернет радио у нас – те що за птици са?!

Добре заснет репортаж от bTV, но… по дрехите посрещат, по ума изпращат. Можете да видите как „Бинар“ се оказа първото интернет радио в България, създадено през 2012 година, тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 23 юли 2012 г.