Брекзит на живо – Референдум във Великобритания от БНТ

БНТ със специална емисия „По света и у нас” в деня на референдум във Великобритания

В четвъртък БНТ1 ще излъчи филма „Желязната лейди”

В деня на референдума във Великобритания (23-ти юни), когато ще стане ясна съдбата на членството на островната държава в Европейския съюз, информационната емисия „По света и у нас” ще има специално издание от 23:30 часа.

На прага на най-важните избори във Великобритания – „за“ или „против“ отделяне от ЕС – БНТ1 ще направи преки включвания от Лондон и Брюксел. Добрина Чешмеджиева ще предава от белгийската столица и ще потърси първите коментари на евродепутатите. Атмосферата в Обединеното кралство и реакцията на англичаните ще покаже Владислав Велев. Водещ в студиото в София е Аделина Радева. Нейни гости ще бъдат финансистът, който е работил в Лондонското сити, Илия Лонгорски и докторантът от Оксфорд Явор Сидеров. С тях водещата ще обсъди как резултатът от референдума ще се отрази на икономиката и на политическите процеси в Европа.

Прогнозните данни, на базата на преброяванията в различните области във Великобритания, зрителите ще могат да проследят, чрез графики в реално време.

На следващия ден резултатите и първите реакции от британския референдум ще бъдат проследени и в „Денят започва“. Сутрешният блок ще бъде с удължено времетраене, за да може да излъчи на живо коментарите от Лондон, Брюксел и София. Анализите и репортажите можете да проследите и в информационните емисии „По света и у нас“ и в предаването „Панорама“ на 24.06.2016.

Във връзка със събитието, БНТ1 ще излъчи на 23-ти юни от 20:45 часа биографичната драма „Желязната лейди”. Филмът е посветен на първата и единствена жена-премиер на Великобритания, реформирала западащата британска икономика с цената на силно непопулярни мерки и спечелила тежки битки с профсъюзите. Маргарет Тачър е виден политик от световен мащаб, известен с непоколебимите си позиции срещу комунизма, водила война с Аржентина и оцеляла в атентати на ИРА.

Във филма на режисьора Филида Лойд, историческата личност е пресъздадена от Мерийл Стрийп, за което актрисата получава „Оскар” за най-добра женска роля.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 юни 2016 г.