Братът на Димитър Рачков осъден

Бургаският районен съд осъди на 1000 лв. глоба и 6 месеца без право да шофира 37-годишния Петър Рачков, брат на известния актьор Димитър Рачков.

Петър Рачков застана пред районните магистрати по обвинение, че през февруари т.г. е заловен да шофира в бургаския кв. „Меден Рудник“, докато шофьорската му книжка е била отнета заради друго нарушение.

37-годишният мъж се призна за виновен и делото протече по съкратена процедура. Петър Рачков заяви пред съда, че съжалява и поиска да се издължи на разсрочено плащане, тъй като нямал средства да плати глобата си накуп. Той работел като диспечер-механик в „Напоителни системи”, съобщи местният сайт „Флагман“.

Петър Рачков направи забележка на журналист от сайта „Флагман“, че го снима. „Аз отразявам процеса“, каза в отговор репортерът Иван Колев. Снимката на „Флагман“ е поместена тук.

„Какво правиш?! Нали се сещаш, че мога да те видя някъде другаде!”, изрепчи се Петър Рачков. Той се отдръпна едва, когато осъзна, че журналистът е включил апаратът си на видеорежим и записва всяка една от думите му. Журналистът и медията, за която работи, обявиха, че разполагат със записа и са готови да го предоставят на органите на реда.

Решението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

В края на март т.г. бургаски полицаи задържаха Петър Рачков с още двама мъже в автомобил, превърнат в мобилна нарколаборатория. При проведените допълнителни полицейски издирвателни действия в помпена станция, разположена до разклона за село Черни връх, са намерени и иззети течности в стъклени и пластмасови шишета и стъклени прибори за производство на синтетични наркотици.

През февруари 2014 г. Петър Рачков пък бе арестуван заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. Тогава при претърсване в дома на Рачков на ул. „Македония“ в Бургас криминалисти откриха 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено бе, че ментетата са пласирани предимно в казина в морския град.

Братът на колоритния актьор през 2013- та година е осъден условно, тъй като в помещение в „Помпена станция“ към „Напоителни системи“, където работел, била открита нарколаборатория.

След като в купето на „Пежото“ ченгетата отново спипали синтетична дрога, спретнали отново проверка на помпената станция. Тогава там лъснала пак нарколаборатория, очевидно „второ издание“.

По инфо на Flagman.bg и вестник Труд

Коментари (0)

Публикувано в на 12 май 2017 г.