Божидар Димитров натясно в БНТ! Пуска предаване по ТВ+!

Новото предаване „Историята… с Божидар Димитров“ е двойно по-дълго

Историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров е подписал договор с Телевизия „Плюс” (ТВ+) за ново историческо предаване – „Историята… с Божидар Димитров”. Пред Агенция „Фокус” Божидар Димитров, който вече води едно историческо предаване, „Памет българска“, по БНТ, обясни, че настоящото му предаване е много кратко и в него липсват две основни неща.

„Краткото време от 30 минути не позволява да поканя гост, и да вляза в дискусия, ако има мнение, различно от моето. В настоящото предаване хората чуват само моето мнение”, посочи Божидар Димитров.

„В него липсва живата връзка със зрителя, тъй като моята публика се състои от историци-любители, но които са доста напред с историята. Те също имат компетентно мнение по въпроса, но то досега не можеше да се чуе”, каза Божидар Димитров.

Новото предаване ще бъде един час и в него ще има гости-историци.

„Понякога гостите ще имат еднакво мнение с моето, по определен дискусионен въпрос (тъй като в предаването ще се разглеждат само исторически дискусионни въпроси). Друг път – мнението им ще се различава от моето и тогава ще има много ожесточена дискусия, в която ще могат да се включват и зрители”, обясни Божидар Димитров.

Ако някой очаква да се случи бой в телевизионното студио, такова нещо няма да има, тъй като историческата гилдия е една от най-културните, образованите и възпитаните гилдии в България, подчерта Божидар Димитров.

„Първото предаване е посветено на спорните въпроси около Руско-турската война и Освобождението на България. Гост на първото предаване беше академик Георги Марков”, каза Божидар Димитров.

Второто предаване ще бъде посветено на Балканската война, а гост ще бъде Красимир Узунов, който току-що е издал книгата „Забравената война”, която ще бъде представена в предаването.

Инфо: Агенция Фокус

Предавания с Божидар Димитров:

„Памет българска“ по БНТ (събота, 16:30 – 17:00 ч.)
„Историята… с Божидар Димитров“ по ТВ+ (събота, 11:00 – 12:00 ч.)

Коментари (0)

Публикувано в на 5 март 2013 г.