Борисов и Стоичков ритат мач, Поли Генова пее, а ти гледаш за 3 лв.!

Стоичков, Пенев, Лечков и Боримиров ще участват в благотворителен мач, организиран от Нова ТВ

Средствата от мача ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи

За трета поредна година Нова ТВ организира благотворителен мач между звездите на българския футбол и техни колеги от чужбина. Инициативата е част от проекта „MTG United for Peace” и ще се състои на 8 септември от 18:00 ч. на националния стадион „Васил Левски”.

Христо Стоичков, Любослав Пенев, Йордан Лечков, Даниел Боримиров и Георги Минчев са сред играчите в родния тим, чиито капитан ще бъде премиерът Бойко Борисов.

Срещу тях ще се изправят европейските легенди Патрик Андерсон, Андерс Лимпар, Стефан Шварц, Рони Йонсън, Дейвид Мей, Антонио Велосо, Бьорн Кварме.

Средствата от мача ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи. Веднага след дербито за публиката на стадиона ще пеят звездите от „X Factor” – Мария Илиева и Поли Генова, както и други български музиканти.

Билетите на цена от 3,00 лв. вече се продават в мрежата на Eventim.bg.

Миналата година проявата беше посетена от над 5000 души, а „MTG United for Peace” беше обвързан и с предаването „Стани богат“. В благотворителния сезон на шоуто участниците спечелиха 265 000 лв. С тази сума беше открит фонд, който вече раздаде 14 спортни стипендии на деца от домове. Следващите стипендии ще бъдат връчени идния месец.

Нова ТВ, която е част от MTG, е доказала неведнъж своята позиция на социално отговорна медия. Ето защо неразделна част от нея винаги са били благотворителни акции, социални кампании, подкрепа и партньорство с различни неправителствени организации. Една от тях е и мачът на звездите, който за втора поредна година – на 6, 7 и 8 септември, ще бъде предшестван от футболен турнир за деца между 12 и 14 години от училища за деца в неравностойно поведение от цяла България.

Освен победа в детския турнир, наречен „MTG United for Peace”, отборът победител ще представи България на Световна купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. Двете събития се организират паралелно, през октомври, всяка година.

Световната купа на мира е форум, в който чрез футбол децата се запознават с нови приятели от цял свят и научават много за различните култури. Там, освен във футболния турнир, младите таланти ще бъдат въвлечени и в най-различни образователни дейности в Нобеловия център на мира и в представителството на Червения кръст. Участниците в турнира ще се включат и в традиционната Разходка на мира и ще вземат участие в „Училището на толеранса”.

Коментари (0)

Публикувано в на 25 август 2011 г.